Trainee van Delta Lloyd vertelt haar verhaal

Trainee van Delta Lloyd vertelt haar verhaal
- On 12 March 2015
Rating
Trainee van Delta Lloyd vertelt haar verhaal https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/trainee-van-delta-lloyd-vertelt-haar-verhaal 0
0

Lianne Westinga is eerstejaars Insurance Risk trainee bij Delta Lloyd en vertelt hier over haar ervaringen.

Tijdens het schrijven van mijn scriptie, ter afronding van de Master’s in Actuarial Science and Mathematical Finance, kwam ik in contact met een actuaris van Delta Lloyd. Hij wees mij op het traineeship, dat hij zelf succesvol heeft doorlopen. Naar aanleiding hiervan ben ik gesprekken gaan voeren. Ik werd steeds enthousiaster, door de goede ontwikkelingsmogelijkheden die het traineeship biedt en de kans om op verschillende plekken in de organisatie opdrachten te doen.

Op 1 september 2014 ben ik begonnen met mijn eerste opdracht in het team Insurance Risk Management (IRM), onderdeel van Delta Lloyd. Ik houd mij vooral bezig met het sterfterisico, een onderwerp waar ik via mijn masterscriptie mee in aanraking ben gekomen. Het implementeren van het multipopulatiemodel, dit model wordt ligt ten grondslag aan de meest recente prognosetafel van het Actuarieel Genootschap, is onderdeel van mijn trainee opdracht.

Naast meedraaien in het team is er veel ruimte voor creativiteit en eigen initiatief. Zo heb ik onlangs tooling ontwikkeld die nu ook voor andere risico’s gebruikt wordt. Delta Lloyd biedt mij alle mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen. Niet alleen door de diversiteit aan opdrachten, maar ook door het faciliteren van trainingen, opleidingen en een persoonlijk ontwikkelingstraject bij de Baak. Een onderdeel van dit traject is de strategische opdracht.

In deze opdracht werken we als Finance en Insurance Risk samen aan een specifiek project dat een strategisch belang heeft voor Delta Lloyd. De resultaten presenteren we aan alle stakeholders binnen Delta Lloyd. Een mooie uitdaging dus! Verder wordt vier keer per jaar een Actuariële Academie georganiseerd door Insurance Risk trainees. Het doel hiervan is het delen van kennis binnen de actuariële kolom.

In september start ik met de Actuarial Practice Cycle (APC) aan de UvA.

Deze postmaster duurt een jaar. Na het succesvol afronden hiervan, in combinatie met twee jaar relevante werkervaring, krijg ik hopelijk de titel Actuaris AG.

Tot slot is er het Young Talent Network (YTN), opgericht door Young Professionals. Het YTN organiseert verschillende activiteiten. Van formele seminars en een jaarlijks terugkerend congres, tot informele borrels. Begin dit jaar ben ik lid geworden van de sportcommissie, verantwoordelijk voor het organiseren van het fiets event en de sportdag. Elke week lunchen we met de trainees van onze lichting, en uiteraard komen we elkaar regelmatig tegen op de vrijdagmiddag borrels in de Blooker. Kortom: genoeg leuke activiteiten naast het werk!

My rating