Traineeship Kirkman Company YSE

traineeship Kirkman Company YSE
- On 02 October 2014
Rating
Traineeship Kirkman Company YSE https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/traineeship-kirkman-company-yse 0
0

Ineens is het zover…

Je weet dat de vraag komt. Maar de tijd gaat sneller dan je denkt en dan ineens is het zover. Je moet op zoek naar een baan. Maar waar ga je werken na je studie? Bij een multinational of een MKB, een startersfunctie of een traineeship, publiek of privaat? Allemaal overwegingen waar je over na moet denken. Nadat ik de inhousedag bij YSE had bezocht, heb ik met volle overtuiging gesolliciteerd voor het traineeship Kirkman Company powered by YSE. Ik wist het zeker: hier wil ik werken!

De ideale combinatie

Voordat je ergens gaat solliciteren stel je jezelf de vraag: hoe ziet mijn droombaan eruit? Maar kan je eerste baan wel direct je droombaan zijn? Voor mij hangt het samen met een combinatie van een aantal factoren.

Praktijk versus ontwikkeling

Na twee studies, een fulltime bestuursjaar en een aantal mooie reizen was ik klaar om de dynamiek van het werkende leven te ontdekken. Na jaren van theorie was ik gereed voor de praktijk, maar ik was nog niet volledig uitgeleerd. Het YSE program biedt mij de ideale combinatie van praktijkervaring versus persoonlijke ontwikkeling. De vele trainingen op vrijdag, de maandelijkse coaching sessies met mijn mede Young Professionals, de koffiemomenten met mijn people manager en de vele feedback momenten zorgen ervoor dat ik mij optimaal kan ontwikkelen.

Extern versus intern

Het Kirkman Company powered by YSE traineeship bestaat uit 3 à 4 verschillende projecten bij externe organisaties en hierdoor krijg ik een kijkje in de keuken bij 4 verschillende bedrijven. Dit zorgt ervoor dat ik me steeds bewuster word van wat ik belangrijk vind in een organisatie. Daarnaast voer je 1 dag per week project uit bij Kirkman Company. Ik vind het erg waardevol dat ik mijn blik kan verruimen, zodat ik er achter kom wat ik belangrijk vind in een organisatie: cultuur, mentaliteit, diversiteit en type projecten.

Inspannen versus ontspannen

Je eerste baan is altijd spannend en het traineeship van YSE heb ik ervaren als een sprong in het diepe. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, er wordt verwacht dat je initiatief neemt, lef toont en ondernemend bent. Soms dompel je even onder, maar je komt altijd weer boven water! Naast de gave projecten, krijg ik ook veel energie van leuke activiteiten die ernaast worden georganiseerd: vrijdagmiddag borrels, sportevenementen, skivakanties en andere uitjes. Ons motto is work hard, play hard!

Ik ben nu ruim twee maanden aan het werk, en ik zou niet meer terug willen. De aanwezigheid van de verschillende elementen maakt het YSE traineeship voor mij de ideale combinatie! Ik heb mijn droombaan voor de aankomende 2 jaar gevonden!

My rating