Tweet jezelf naar een baan

Tweet jezelf naar een baan
- On 22 September 2014
Rating
Tweet jezelf naar een baan https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/tweet-jezelf-naar-een-baan 3.666665
3.666665

Twitter is een goede manier om jezelf te oriënteren op banen. Jij kunt op dit platform in de gaten houden of jouw favoriete bedrijven nog nieuwe vacatures open hebben staan, maar jij kan er ook voor zorgen dat je een goede indruk maakt op potentiële werkgevers!

Welke naam gebruik je?

Kies voor een naam die ook op professioneel gebied te gebruiken is, denk bijvoorbeeld aan je voor- en achternaam. “Kusje123” maakt niet echt een goede indruk op je potentiële werkgever.

Kies voor een representatieve profielfoto

Zorg ervoor dat je een profielfoto hebt die representatief is, op die manier weten anderen ook met wie ze te maken hebben als ze jouw profiel bekijken.

Omschrijf jezelf in je Twitter-bio

Op Twitter is er ruimte om een korte omschrijving te geven van jezelf. Gebruik steekwoorden en probeer zakelijk en privé zo goed mogelijk te mixen. Je kunt er ook voor kiezen om er een link naar je LinkedIn profiel in te plaatsen.

Denk na over wat je deelt

Als een potentiële werkgever jou op Google zoekt is de kans groot dat jouw Twitterprofiel naar boven komt. Laat Twitter dan ook een goede mogelijkheid zijn om jezelf van een positieve kant te laten zien. Presenteer jezelf als een geschikte en professionele kandidaat. Houd altijd in je achterhoofd dat al je tweets kunnen worden gelezen. Als jij je Twitterprofiel op een professionele manier wilt gebruiken, plaats dan geen berichten waardoor potentiële werkgevers een negatieve indruk van je kunnen krijgen.

My rating