Unilever: Management Traineeship Marketing

Unilever: Management Traineeship Marketing
- On 15 January 2015
Rating
Unilever: Management Traineeship Marketing https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/unilever-management-traineeship-marketing 3
3

Wij bieden marketeers uitzonderlijke carrièremogelijkheden. Dit doen wij met meer dan 400 leidende merken die bij ons horen. Je gaat als Management Trainee aan de slag in Brand Building of Brand Development. Bij beide afdelingen krijg je direct verantwoordelijkheid voor onze sterke merken. Denk hierbij aan Axe, Dove, Lipton, Knorr of Unox. Je gaat projecten leiden, innovaties initiëren en marketing development aansturen om onze producten tot leven te brengen. Misschien werk je aan de lancering van een nieuw ijsje of doe je onderzoek naar de laatste trends in haarverzorging. Of misschien bekijk je de sponsormogelijkheden van Becel of plan je een digitale campagne voor Axe. Om van jouw merk een ‘merk voor het leven’ te maken en het marktaandeel en de omzet te laten groeien zul je jouw creativiteit en kennis van de markt in moeten zetten.

Je gaat je ontwikkelen op topniveau in 2,5 a 3 jaar. Je zult deelnemen aan de Marketing Foundation Course van de Unilever Marketing Academy. Daarnaast zul je de beste marketingvaardigheden ontwikkelen. Dit zul je doen door te leren in de praktijk en via professionele training, coaching en steun van senior managers. Het hele traineeship werk je nauw samen met de andere afdelingen, denk hierbij aan Customer Development en externe partijen zoals een pr- of mediabureau. Op die manier krijg je de kans veel te leren over ons bedrijf.

Na het traineeship word je Brand Building manager of Brand Development manager en dan krijg je verantwoordelijkheid voor grotere merken. Je zult dan bij een lokale vestiging werken of in een internationale omgeving. Bij de lokale vestiging richt je je op het bouwen aan en activeren van merken. In een internationale omgeving zul je regionale en wereldwijde merkstrategieën, concepten en marketingmixen ontwikkelen.

Het gaat bij Brand Development om het creëren van fascinerende visies en ideeën met betrekking tot onze merken. Ook ben je bezig met de ontwikkeling van plannen gericht op de totale retailmix. Het omvat merkcommunicatie, -innovatie en –ontwikkeling gebaseerd op de behoeften van de consumenten. Dit alles heeft te maken met het vertalen van spannende en fascinerende visies naar de lokale markt. Om een merk voor het leven te bouwen is het creëren en plannen van activaties van groot belang. Omdat dit team alle activiteiten van een specifiek merk in een land aanstuurt is het hun doel om te zorgen voor een groei van het marktaandeel en de omzet.

My rating