Unilever sollicitatietips

Applicatie tips
- On 29 September 2014
Rating
Unilever sollicitatietips https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/unilever-sollicitatietips 4
4

Solliciteren bij Unilever? Zenuwachtig? Lees dan hieronder de tips van Kris Wauman, als HR Business Partner verbonden aan Unilever. Zo wordt solliciteren wel heel eenvoudig.

Zijn je sollicitatiebrief en cv één geheel?

Belangrijk is dat je sollicitatiebrief je cv ondersteunt en andersom, zo kan de recruiter een kloppend beeld krijgen van de sollicitant.

Ben je dynamisch?

Laat dit dan ook zien! Zorg ervoor dat dit zichtbaar wordt uit je sollicitatiebrief en cv. Een standaardopmaak zorgt niet voor een uitspringend effect.

Waarom solliciteer je?

Laat duidelijk zien waarom je per se bij Unilever wil solliciteren, laat dit ook naar voren komen in je sollicitatiebrief.

Welke hobby’s vermeld je en waarom?

De activiteiten die je onderneemt in je vrije tijd zeggen veel over je persoonlijke drijfveren, denk hier dus goed over na want hobby’s zeggen vaak meer over je dan je denkt!

Bereid het gesprek voor!

Belangrijk is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is, wat de lopende projecten zijn en of het bedrijf onlangs in het nieuws is geweest.

Bewijs je sterktes.

Wanneer je vooraf voorbeelden bedenkt die je sterke punten ondersteunen sta je veel sterker. De gedachte is dat je gedrag uit het verleden de beste voorspeller is van je gedrag in de toekomst.

Wees op tijd.

Te laat komen wekt meteen de gedachte dat je niet volledig voor de vacature wil gaan, wees dus op tijd.

Stel altijd vragen.

Zorg er tijdens het sollicitatiegesprek voor dat je altijd vragen stelt. Zo kom je geïnteresseerd over en kun je meteen bepalen of het bedrijf en de functie bij je past.

Kijk vooruit.

Hoe ziet jouw toekomst verwachting eruit? Waar zie je jezelf over vijf jaar? Denk hierover na, want Unilever is een groot voorstander van jobrotation.

My rating