Vaardigheden van een bankier

Sprokkelhout ondergesneeuwt
- On 18 December 2014
Rating
Vaardigheden van een bankier https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/vaardigheden-van-een-bankier 4
4

Als bankier moet je uiteraard affiniteit hebben met bankieren. Je moet economie leuk vinden en goed zijn met cijfers. Daarnaast is ook een scherp analytisch vermogen belangrijk, omdat je bij complexe financiële producten betrokken bent.

Als bankier beschik je ook over sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden. Je staat veel in contact met mensen, zowel particulieren als vertegenwoordigers van ondernemingen, waarbij het ook belangrijk is dat je je kunt inleven in een ander en goed kunt luisteren.

Andere vaardigheden zijn ook: leiderschapskwaliteiten, samenwerkend, nauwkeurig, gestructureerd en stressbestendig.

Om een briljante investment banker te worden zijn drie vaardigheden essentieel.

- Koud acquireren. In het begin van je carrière zul je zelf deals moeten zoeken. Je benadert bedrijven ‘koud’, dus een bedrijf benaderen zonder dat zij jou ooit hebben ontmoet. Dit doe je echter op een ‘warme’ manier. Je beschikt over een flinke dosis charme en je weet precies welke deals je met wie kunt sluiten.

- Vertrouwen geven. Als dealmaker verbind je de klant met de kapitaalmarkt. Het is belangrijk dat beide partijen volledig op je kunnen vertrouwen. Ze vertrouwen jou immers ook met hun, vaak grote, kapitaalvermogen.

- Doorzettingsvermogen. Mentaal doorzettingsvermogen uit zich in de manier waarop je een deal rond krijgt. Dit moet voor beide partijen gunstig zijn. Fysiek omdat je vaak lange tijd achter elkaar doorwerkt met weinig slaap. 

My rating