Van Business Course naar Traineeship KPMG

Van Business Course naar Traineeship
- On 19 December 2014
Rating
Van Business Course naar Traineeship KPMG https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/van-business-course-naar-traineeship-kpmg 0
0

 

Ada maakte een jaar geleden de overstap naar de accountancywereld. Tijdens haar master Accountancy nam ze deel aan de KPMG Business Experience en nu is ze trainee in het Young Talent Program van KPMG. Het kan snel gaan!

Een jaar geleden was ik een kersverse master student Accountancy. Ik had geen bachelor Accountancy of iets soortgelijks gedaan en dus was ik volledig nieuw in de wereld van de accountancy. Om deze beter te leren kennen, wilde ik naast mijn studie deelnemen aan de recruitment activiteiten van accountantskantoren. Na een deelname aan een recruitment diner van KPMG, werd mij gevraagd of ik me wilde inschrijven voor de Business Course. Ik kon mij geen reden bedenken waarom niet: een mooie citytrip met andere accountstudenten, jonge KPMG’ers, recruiters en zelfs partners. Oftewel, bij uitstek de gelegenheid om de ins en outs van het vak te achterhalen en te beoordelen of het accountantsvak in de toekomst iets voor mij is. In werkelijkheid heeft de Business Course mij veel meer gebracht dan alleen meer kennis van het vak en ben ik ondertussen begonnen als trainee in KPMG’s Young Talent Program.

De Business Course waar ik aan deelnam vond plaats in Brussel. We werden ingedeeld in teams waarin we op de tweede dag aan een case werkten. Op de derde dag presenteerden we per team het resultaat aan een vierkoppige jury van partners. Dit onderdeel vergde de nodige concentratie en stimuleerde de onderlinge competitie tussen teams. Ik heb van de case veel geleerd met oog op samenwerking, time management en zelfreflectie. Als kers op de taart ging ons team er met de winst vandoor!

Ook al was de business case een belangrijk element van de Business Course, er was meer dan voldoende tijd vrijgemaakt voor ontspanning, sightseeing en feesten. Overdag hebben we onder andere een bezoek gebracht aan het Europees Parlement, Belgische chocolade gemaakt en (hoe kan het ook anders) Vlaamse friet gegeten. Iedere avond werden we meegenomen naar een mooi etablissement waar we uiterst smakelijk hebben gedineerd. Op de laatste avond hebben we gepartyd tot in de late uurtjes in de hipste club van de stad. Al met al was de gehele Business Course tot in de puntjes verzorgd. Ik heb er enorm van genoten en ben blij dat ik de kans heb gehad om deel te kunnen nemen.

My rating