Van business course tot Financial Controller KPN

Van business course tot Financial Controller
- On 24 November 2014
Rating
Van business course tot Financial Controller KPN https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/van-business-course-tot-financial-controller-kpn 3
3

Naam: Laurens Reijmerink
Studie: Master of Science in accounting & control
Functie: Financial controller bij NetCo (het netwerkbedrijf van KPN)

Daar stond ik dan 1 september 2014, 9 uur klaar voor mijn eerste dag als Financial Controller bij KPN. Er stond gelijk een verassing te wachten: de maandafsluiting. De maandafsluiting is de drukste periode voor financials en tijd om er rustig in te komen was er dan ook niet. Direct vanaf dag één maakte ik volwaardig deel uit van het team en draaide ik mee in de afsluiting. Lastig, omdat ik soms werkelijk geen idee had waar het over ging. Maar juist doordat je direct meedraait leer je ontzettend veel en geeft het een extra kick als je toch al een zinvolle bijdrage kan leveren. Wat enorm hielp was de tijd die mijn collega's en manager namen om dingen uit te leggen. Al snel merkte ik hoe graag ook andere collega’s dingen willen uitleggen als ik een vraag had of iets niet helemaal begreep.

Een half jaar eerder bij het begin van de Business course had ik niet verwacht dat ik me nu elke dag bezig zou houden met financiële vraagstukken over het netwerk van KPN en dat ik zou begrijpen wat een DSLAM en LTE is. De business course was drie dagen lang kennis maken met KPN in al haar facetten, van de implementatie van het 4G netwerk tot aan klantgesprekken voeren, en het bedenken van marketing campagnes tot het ontwikkelen van producten voor de nieuwe generatie. Naast de inhoudelijke kennismaking met wat KPN doet, leerde ik ook de cultuur en de mensen goed kennen. De cultuur was heel open en iedereen ging lekker informeel met elkaar om. Deze sfeer proef ik nu nog elke dag. Ik kan bij iedereen binnen stappen, ik kan aan iedereen een vraag stellen en of ik nu op sneakers of op mijn nette schoenen binnen kom niemand kijkt raar op.  

De eerste paar maanden bij KPN stonden voor mij vooral in het teken van KPN en het werk leren kennen. Bijvoorbeeld door een dag mee te lopen met een monteur en stage te lopen bij het klantcontactcentrum en een KPN winkel. Daarnaast ben ik ook wezen kijken in een telefooncentrale waar ik werd ondergedompeld in de techniek achter bellen en interneten. Deze kennismaking liet voor mij zien dat KPN enorm divers is en dat de impact van KPN op de maatschappij en haar klanten groot is. Reden genoeg om elke dag weer met veel plezier de reis naar Den Haag te maken. 

My rating