'Van de hoge duikplank af' - Adviestalent

'Van de hoge duikplank af' - Adviestalent
- On 20 February 2015
Rating
'Van de hoge duikplank af' - Adviestalent https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/van-de-hoge-duikplank-af-adviestalent 4
4

Jori Ebskamp heeft drie jaar bij Adviestalent gewerkt en vertelt hier over zijn ervaringen bij dit bedrijf.

Vandaag kreeg ik de vraag of ik een blog wil schrijven over “hoe het is om na drie jaar Adviestalent te vertrekken, wat je dan meeneemt en wat Adviestalent je heeft opgeleverd?”. Ik dacht direct aan de geleerde modellen en vaardigheden uit de trainingen, de prettige contacten met collega’s en de verschillende opdrachten waar ik aan heb gewerkt. Totdat ik me bedacht dat de fase waarin ik mij nu bevind eigenlijk het beste illustreert wat Adviestalent oplevert.

Nu het einde van drie jaar Adviestalent nadert ga ik opzoek naar een mooie volgende stap. Daarbij hoort op een rij zetten waar ik goed in ben en wat ik wil, brieven schrijven naar potentiële werkgevers en natuurlijk sollicitatiegesprekken voeren. En dat gaat nu echt anders dan drie jaar geleden.

 

Ik weet wat ik wil

Toen ik drie jaar geleden solliciteerde bij Adviestalent, werd ik aangetrokken door het feit dat ik de kans kreeg om opdrachten uit te voeren bij uiteenlopende organisaties. Ik wist namelijk niet echt wat ik wilde. Logisch ook, zo vers van de universiteit. Bijna drie jaar later heb ik opdrachten uitgevoerd voor verschillende opdrachtgevers, zoals het Ministerie van Justitie, Eneco en de NS. De ervaring uit deze opdrachten maakt dat ik nu een duidelijker beeld heb van wat ik wil.

 

Ik weet wie ik ben

Tijdens mijn studententijd was ik actief; naast het volgen van colleges werkte ik, liep ik stage, had ik een eigen bedrijf. Ik vond het een enorme uitdaging om – in al mijn enthousiasme – een keuze te maken in wat ik wel en vooral wat ik niet in mijn sollicitatiebrief opnam om mezelf te omschrijven. Als Adviestalent voer je continue gesprekken over competenties en ontwikkelpunten. Tijdens trainingen, intervisiebijeenkomsten, gesprekken met collega’s en leidinggevenden, evaluaties met opdrachtgevers, enzovoorts. Daardoor kan ik nu veel kernachtiger onder woorden brengen wie ik ben en wat ik wil.

 

Geen zenuwen

Van mijn sollicitatiegesprekken drie jaar geleden kan ik me weinig herinneren. Wat ik nog weet is dat ik na de gesprekken nog enthousiaster was over Adviestalent dan ervoor. Ik denk dat mijn zenuwen maakte dat ik mij nu de details niet meer voor de geest kan halen. Sinds deze sollicitatiegesprekken heb ik een groot aantal gesprekken met (potentiële) opdrachtgevers gevoerd en trainingen gevolgd over gesprekstechnieken en professionele communicatie. Deze gesprekken kan ik me nog goed herinneren en mijn zenuwen heb ik onder controle.

 

Toen ik bij Adviestalent begon durfde ik net vankantvan het zwembad het diepe in te springen. Adviestalent geeft je de mogelijkheid jezelf te leren kennen, er achter te komen wat je wilt en helpt je in opdrachten en trainingen met het opdoen van relevante ervaring. Daarmee durf ik nu van de hoge duikplank af en zet ik na drie jaar vol zelfvertrouwen de volgende stap in mijn carrière. 

My rating