Van Operator bereiding tot Jr. Productontwikkelaar Perfetti van Melle

Van Operator bereiding tot Jr. Productontwikkelaar Perfetti van Melle
- On 30 September 2014
Rating
Van Operator bereiding tot Jr. Productontwikkelaar Perfetti van Melle https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/van-operator-bereiding-tot-jr-productontwikkelaar-perfetti-van-melle 4
4

"Ik ben Hanneke van Essen (29) en werk als Jr. Productontwikkelaar voor Mentos, Look-O-Look en Fruittella. Iedere dag ben ik bezig met het bedenken, maken en ontwikkelen van nieuwe snoepjes voor Europa, Japan en Amerika. Vooral de combinatie van werken in het lab en de fabriek maakt mijn baan leuk en afwisselend!"

Iedere week proeven
"Het herkennen en uitleggen van smaken is iets waar ik iedere week op oefen. Als een snoepje voor de Italiaanse markt meer bitter nodig heeft dan moet ik wel kunnen uitleggen wélke smaak bitter. Meer amandel of citroen bitter? Meer de smaak van schil of juist van de vrucht zelf? Ook de kleur is van belang. Bijvoorbeeld aardbei wordt moeilijk herkend door mensen als de kleur niet rood of roze is. Sensorisch noemen ze dat. Door iedere week zelf te proeven ben ik als Jr. Productontwikkelaar mijn smaak aan het oefenen om lekkere nieuwe producten te kunnen bedenken."

My rating