Van Roland Berger naar Philips

Van Roland Berger naar Philips
- On 08 January 2015
Rating
Van Roland Berger naar Philips https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/van-roland-berger-naar-philips 5
5

Cees Bijl ging na zijn tijd bij Roland Berger aan de slag bij Philips.

Opleiding: Materiaalkundig ingenieur, MBA

Ervaring: 1993 Arthur D. Little, 2002 Roland Berger, 2005 Philips Corporate Strategy, 2008 Philips Lighting

Huidige functie: Chief Strategy Officer Philips Lighting; sinds 2001 docent Technologie Commercialisering TU Delft

‘Ik was zelf in 2002 betrokken bij de oprichting van de Amsterdamse vestiging van Roland Berger. We hebben met z'n veertienen het kantoor van de grond af opgebouwd.

Waar we mee begonnen? Een paar dozen, een paar laptops, een paar mensen en goede moed. Toen ik drie jaar later wegging, werkten er 40 mensen en maakten we winst. Het zijn bij consulting ook de mensen die het verschil maken. Die zijn bij Roland Berger altijd goed geweest. Er werden jonge, slimme, ondernemende mensen aangenomen. Dat was in het begin zo, toen we nog geen naam hadden in Nederland, en dat is zo gebleven nu Roland Berger meer gevestigd is.

In het vervolg van mijn carrière op verschillende strategische posities bij Philips heb ik nog altijd profijt van de lessen die ik in consulting heb geleerd: het structureren van problemen en systematisch nadenken. Daarnaast heb ik het belang leren inzien van kwantitatieve onderbouwing en geleerd hoe dit te koppelen aan de kwalitatieve analyse. De grote diversiteit aan projecten bij verschillende klanten zijn stuk voor stuk goede leerscholen geweest.’

My rating