Van traineeship naar consultant YSE

Kopje thee
- On 02 October 2014
Rating
Van traineeship naar consultant YSE https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/van-traineeship-naar-consultant-yse 0
0

Een goed begin

‘Een goed begin is het halve werk’, luidt het spreekwoord. Ook mijn loopbaan kende een aangename start. Bij YSE powered by Kirkman Company zette ik mijn eerste stappen als young professional. Twee prachtige jaren waarin ik mezelf meerdere malen tegenkwam, maar juist daardoor ontzettend veel leerde.

Naast de verschillende projecten die ik deed, doorliep ik met mijn mede-Young Professionals een intensief programma. Training en coaching, waarbij mijn normen en waarden en overtuigingen, sterktes en zwaktes veelvuldig aan bod kwamen.

Na afloop was ik volledig klaargestoomd voor het adviseurschap. En de ontwikkeling die ik als mens en professional doormaakte, maakten dat ik ertoe in staat was om leiding te nemen over mijn eigen toekomst.

Het vinden van de ideale match

Na mijn tweejarig traineeship bij YSE ging ik als consultant aan de slag bij Kirkman Company. Mijn loopbaan verliep nog steeds soepeltjes. Telkens weer merkte ik dat een nieuwe adviesopdracht een enorme boost gaf aan mijn energielevel. De combinatie van de verfrissende vragen die ik stelde, openheid en drive, leidde ertoe dat vele opdrachtgevers mij vroegen om langer te blijven of zelfs bij hen in dienst te treden.

In diezelfde tijd borrelden er bij mij een aantal vragen op: hoe komt het toch dat die interessante organisaties waar ik rondloop slechts beperkt kunnen putten uit de bron van slim en gedreven talent? En kunnen er niet veel meer matches ontstaan tussen het bedrijfsleven en nieuwe lichtingen van kakelverse afgestudeerden?

Wat zou het mooi zijn als talenten die afstuderen allemaal een interessante baan vinden, waarin zij hun drive en frisheid optimaal kunnen inzetten, zei ik tegen mezelf.

Werken met talenten

Inmiddels breng ik mijn denkbeelden van toen dagelijks in de praktijk. Na een aantal jaren als consultant, trad ik in dienst bij YSE. Hier ben ik als talentmanager betrokken bij de persoonlijke ontwikkeling van de Young Professionals en het inrichten van traineeprogramma voor YSE Young Professionals die projecten doen bij Kirkman Company. Verder versterk ik onze relaties met het bedrijfsleven en ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe matches.

My rating