Van werkstudent naar full-time Consultant Deloitte

Van werkstudent naar full-time Consultant Deloitte
- On 01 October 2014
Rating
Van werkstudent naar full-time Consultant Deloitte https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/van-werkstudent-naar-full-time-consultant-deloitte 2
2

Rogier begon in mei 2013 als werkstudent bij FRM en is sinds april 2014 werkzaam als Consultant. Rogier heeft een master Financial Economics aan de Erasmus Universiteit afgerond.

Tegen het einde van mijn master Financial Economics wist ik (zoals zo veel medestudenten) “nog niet precies wat ik wilde”. Het leek me daarom wel een goed idee om vast op onderzoek uit te gaan. Ik was al wel zo ver dat ik besloten had dat de financiële sector een interessante werkomgeving zou zijn en dat consultancy mogelijk iets voor mij zou zijn. 

Niet geheel toevallig wees een vriend van me – ook werkzaam bij Deloitte – me op de mogelijkheid om drie dagen per week als werkstudent aan de slag te gaan bij Financial Risk Management. Dit kon ik goed combineren met het schrijven van mijn scriptie. Nadat ik hem had uitgehoord over wat dat precies inhield (het bleek meer te zijn dan koffie halen en de printer bemannen) besloot ik te solliciteren, met succes. Niet lang daarna was ik een onderzoek aan het doen naar de risicobereidheid van de directies van de grote Nederlandse banken, waarover ik alles kon vragen aan verschillende mensen met veel ervaring binnen Deloitte en de bancaire sector – erg leerzaam.

Een maand later werd er een schepje bovenop gedaan en mocht ik mee naar de klant. Ik kreeg meteen serieuze verantwoordelijkheden: documentatie voor de klant opstellen, kritisch meedenken tijdens sparringsessies, helpen met projectmanagement en mee-faciliteren van workshops. Dit was toch echt iets anders dan de standaard bijbaan: ik leerde in een paar maanden veel over operationele risico’s, de wereld waarin asset managers opereren en hoe een consultant als Deloitte daar een belangrijke rol in kan spelen. 

Toen dit project ten einde was kwam de volgende uitdaging voorbij: ik kon enkele maanden in Genève aan de slag bij een grote internationale bank. Deze mogelijkheid greep ik natuurlijk met beide handen aan, de scriptie ging even op pauze zodat ik me hier vol op kon storten. Hier kreeg ik de kans om met Zwitserse, Franse, Engelse en Nederlandse collega’s samen te werken en internationale ervaring binnen een bank op te doen op een spannend project. Al snel werd het een hechte groep, waarmee we ook buiten werktijd de stad konden verkennen.

Na terugkomst in Nederland rondde ik mijn scriptie af en mocht ik fulltime starten als Consultant. Doordat je als werkstudent wordt behandeld als volwaardig medewerker was de overstap klein; ik kende de mensen, het werk en de omgeving al. Ik ben nu 15 maanden aan het werk bij Deloitte. Ik had niet verwacht dat ik nu al zo veel geleerd had over de wereld van financials, consultants en mezelf. Daarnaast is het natuurlijk geweldig om deel uit te maken van het leukste team binnen Deloitte, waar iedereen zijn eigen printjes maakt en we de koffie gewoon met z’n allen halen.

My rating