Vastgoedacquisiteur van Lidl

Wesly Smit
- On 10 December 2014
Rating
Vastgoedacquisiteur van Lidl https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/vastgoedacquisiteur-van-lidl 5
5

Wesly Smit is vastgoedacquisiteur bij Lidl Nederland, hij vertelt hieronder over zijn ervaringen.

''Voordat ik in 2009 als vastgoedacquisiteur bij Lidl in dienst trad, heb ik de hbo-opleiding Vastgoed & Makelaardij gedaan. Veel medestudenten wilden makelaar worden, ik aanvankelijk ook. Aan retail had ik eigenlijk nooit gedacht, totdat ik op de Nationale Carrièrebeurs in Amsterdam kennismaakte met Lidl en ontdekte dat deze organisatie wel eens een hele interessante werkgever voor mij kon zijn.

Mijn taak is om in het noordelijke deel van Zuid-Holland zoveel mogelijk vierkante meter winkelruimte voor Lidl te bemachtigen. Dat kan door locaties voor nieuwe filialen te vinden, maar ook door huidige filialen uit te breiden of te verplaatsen.

Ik vind mijn werk heel afwisselend. Geen dag is hetzelfde. Wat in de retailbranche vandaag standaard is, is morgen alweer achterhaald. Het is een snelle wereld, maar een bouwvergunning is natuurlijk niet in één dag geregeld. Dat spanningsveld vind ik heel aantrekkelijk. Natuurlijk is het af en toe ingewikkeld en complex als een plan moet worden aangepast, maar des te trotser ben ik als een nieuwe winkel later dan tóch opengaat.

Het bijzondere aan werken bij Lidl vind ik dat je al snel volop kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen, zelfs als je er net zit. Er is begeleiding van ervaren collega’s, maar je mag je functie zélf invullen; je bent verantwoordelijk voor je eigen takenpakket. Daardoor heb je misschien wel eens te maken met een tegenslag, maar dat is alleen maar goed voor je professionele ontwikkeling.''

My rating