Veel rock & rol(len)! - Adviestalent

Veel rock & rol(len)! - Adviestalent
- On 20 February 2015
Rating
Veel rock & rol(len)! - Adviestalent https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/veel-rock-rollen-adviestalent 3
3

Marloes is ruim een jaar geleden bij Adviestalent begonnen met werken. Hieronder vertelt ze over haar ervaring bij dit bedrijf.

Ruim een jaar geleden startte mijn eerste werkdag als adviseur bij Adviestalent. Een driejarig avontuur waar ik aan begon en waar ik nog steeds geen spijt van heb – integendeel! Het afgelopen jaar heeft me erg veel gebracht, zowel op vakinhoudelijk gebied als op persoonlijk gebied.

Het afgelopen jaar heb ik diverse opdrachten gedaan in verschillende rollen: als coach, als projectsecretaris en als adviseur.

De coachende rol vervulde ik binnen een opdracht voor een maatschappelijke opvanginstelling. Er moest binnen acht weken een beleidsplan komen voor het nieuwe beleidsdomein participatie, in verband met de nieuwe participatiewet die per 1 januari in ging. De beleidsmedewerker heb ik zowel inhoudelijk geholpen (hoe schrijf je een goed beleidsplan?) als persoonlijk (hoe ga je om met je nieuwe functie als beleidsmedewerker?). Een erg mooie opdracht met als resultaat een beleidsplan binnen de planning!

De rol van projectsecretaris is van een andere orde dan een coachende rol. Als secretaris ben je aanspreekpunt voor het projectteam, houd je overzicht over ieders taken en bewaak je de deadlines. Bij de organisatie van het PGM Open – een congres over programmamanagement dat Twynstra Gudde ieder jaar organiseert met twee andere adviesbureaus – zorgde ik voor overzicht van de acties van het projectteam en heb ik daarnaast de communicatie van het event gedaan. Een erg leuke en afwisselende rol waarbij ik veel nieuwe mensen zowel binnen als buiten het bureau heb leren kennen.

Tenslotte heb ik tijdens mijn opdracht bij het ministerie van VWS binnen de programmadirectie Fraudebestrijding Zorg advies uitgebracht over de inrichting van hun programma. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat activiteiten binnen het team evenredig worden verdeeld? En hoe ziet de planning er voor het komende jaar uit? Door middel van het houden van interviews met medewerkers heb ik advies gegeven hoe het team beter inzicht krijgt in de verschillende taken zodat ‘bottlenecks’ in de toekomst worden voorkomen.

Werken bij Adviestalent heeft je veel te bieden. Het voordeel is dat je een kijkje in de keuken neemt bij verschillende organisaties en je veel vrijheid krijgt bij opdrachtgevers. Zo zit je al snel aan tafel met een MT en word je serieus genomen in je rol door de frisse blik van een buitenstaander. Dat is erg gaaf om te doen! Wat ik daarnaast ook bijzonder vind, is de goede band met collega’s. Zo heb ik met mijn jaargroep de welbefaamde ‘jaargroepdiners’, gaan we samen op wintersport en maken we het Amsterdamse nachtleven onveilig.

Kortom, ik heb tijdens mijn eerste jaar Adviestalent genoten van mijn verschillende rollen bij opdrachtgevers en van de gezelligheid met collega’s. Veel rock & rol(len) dus en ik kijk ernaaruit om het komende jaar er weer net zo’n inspirerend en leerzaam jaar van te maken. 

My rating