Verbale communicatie

Verbale communicatie
- On 03 September 2014
Rating
Verbale communicatie https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/verbale-communicatie-0 0
0

Onder de motto’s: ‘blijf altijd jezelf’ en ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’, kan je wel rekening houden in het dagelijks leven met hoe je overkomt. Tijdens een sollicitatiegesprek kan dit moeilijk zijn, omdat je op teveel factoren moet letten. Je kan wel proberen om bepaalde gewoontes je eigen te maken in het dagelijks leven waardoor het in je sollicitatiegesprek vanzelf gaat.

Bij verbale communicatie gaat het om wat je zegt en hoe je dit zegt en hoe dit bij iemand anders kan overkomen. Als je gesprekspartner een vraagt stelt geef dan altijd met meer dan ‘ja’ en ‘nee’ antwoordt. Probeer in een sollicitatiegesprek altijd de gelegenheid aan te grijpen om positieve informatie over jezelf te geven. Ga echter niet te lang door, zodat je terug gefloten wordt door je gesprekspartner. Blijf bij het onderwerp en sla niet door.

Als je een antwoord geeft met inhoud vermijd dan de woorden zoals ‘leuk’, ‘eh’ en ‘nou’. Vooral ‘eh’ is een woord wat heel erg afgeleid van wat je nou eigenlijk wil vertellen en zorgt ervoor dat je verhaal niet zo sterk over komt.

My rating