Verenigingen en interculturele diversiteit Accenture

Verenigingen en interculturele diversiteit
- On 31 December 2014
Rating
Verenigingen en interculturele diversiteit Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/verenigingen-en-interculturele-diversiteit-accenture 3
3

Binnen Accenture bestaan Employee Resource Groups (ERG’s) om sterke netwerken voor medewerkers op te bouwen, zowel binnen Accenture als daarbuiten. Deze groepen kunnen worden gevormd rondom een gedeelde interesse zoals etniciteit, seksuele geaardheid, loopbaan, geloof of godsdienst. Of natuurlijk rondom andere interesses. De ERG’s worden vaak vormgegeven door plaatselijke interesse en vraag, dit zorgt er dus ook voor dat deze groepen voor iedere locatie anders zijn. Ze zorgen echter allemaal wel voor saamhorigheid, ook door diverse trainingen, het creëren van bewustzijn, professionele en persoonlijke ontwikkeling en interculturele interactie. Iedere medewerker kan zich aansluiten bij een ERG.

Accenture ondersteunt activiteiten die teambuilding bevorderen en/of die ervoor zorgen dat de medewerkers van elkaar leren. Dit zorgt ervoor dat mensen uit verschillende culturen effectiever met elkaar kunnen werken.

Zoals ook in andere artikels van Accenture op SollicitatieBlog.nl te lezen is, is training een belangrijk onderdeel van Accenture. Dit is één van de belangrijkste manieren waarop Accenture medewerkers effectief intercultureel kan laten samenwerken.

Een intercultureel divers personeelsbestand zorgt voor een breder platform aan vaardigheden, creativiteit en innovatie. Hierdoor kunnen de medewerkers van Accenture zich concentreren op het helpen van de klanten om ‘high performance’ te realiseren.

My rating