Vervolg ervaring inhousedag Amsterdam PwC

Wordenbook, paperclips, rood, groen, blauw PwC
- On 07 October 2014
Rating
Vervolg ervaring inhousedag Amsterdam PwC https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/vervolg-ervaring-inhousedag-amsterdam-pwc 0
0

Lees hier de ervaring van een bezoeker van een PwC inhousedag in Amsterdam.

Na binnenkomst in het imposante kantoorgebouw van KPMG volgde hier ook weer een presentatie over het bedrijf. Vervolgens gingen we een spel doen waar iedereen zijn enthousiasme en spontaniteit in kwijt kon. We werden namelijk opgedeeld in zes groepen, waarna we bepaalde karaktereigenschappen moesten uitbeelden voor de andere groepen. Hier konden dan punten mee verdiend worden, wat voor sommige groepen reden was om alle creativiteit uit de kast te halen. Na de rondleiding door het kantoorpand werden de winnaars van het spel bekend gemaakt, die naast de eer ook nog een leuk aandenken kregen. Inmiddels was het tijd voor de borrel en werd er weer koers gezet richting de binnenstad van Amsterdam, waar ook werd gedineerd. Hierna ging een groot deel van ons naar één van de talloze uitgaansgelegenheden in Amsterdam om het nog gezelliger te maken.

Toch zaten we de volgende morgen om negenuur niet minder scherp bij Mazars. Er kwam een accountant van Mazars een aantal maatschappelijke discussies met betrekking tot de accountancy bespreken. Er was niets meer van de voorgaande stapavond te merken, de boeiende vragen en antwoorden vlogen heen er weer. Doordat vrijwel iedereen een mening over de aangekaarte onderwerpen had, liep dit onderdeel een stuk uit. De sollicitatietips moesten hierdoor iets ingekort worden en de casussen werden zelfs geschrapt. Er moest namelijk snel geluncht worden om niet te laat te komen bij het volgende bedrijf: Shell.

Bij Shell kregen we eerst informatie over het bedrijf en haar functies. De sollicitatieprocedure en de eisen gesteld aan toekomstige werknemers kwamen ook aan bod. Hierna kregen we een rondleiding door het technology centre, waar daadwerkelijk wordt geëxperimenteerd en veiligheid dus ook hoog in het vaandel staat. Klein voorbeeld hiervan is dat er ten allen tijde de leuning vastgehouden moest worden bij het lopen op de trappen. Na deze interessante rondleiding was er nog de ruimte om individuele vragen te stellen. Inmiddels was het half 6 en werd het zo langzamerhand tijd om de terugreis naar Groningen in te zetten.

Al met al kan er (wederom) worden teruggekeken op geslaagde inhousedagen. De programma’s waren afwisselend, de groep gezellig en de planning prima. Voor diegenen die het hebben gemist, maar toch een keer meewillen; de volgende kans is weer in het najaar.

My rating