Verwachtingen van het Young Professional Programme Rabobank

Verwachtingen van het Young Professional Programme Rabobank
- On 08 October 2014
Rating
Verwachtingen van het Young Professional Programme Rabobank https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/verwachtingen-van-het-young-professional-programme-rabobank 0
0

Rienk van Ommen is Business Analist en hij vertelt over het Young Professional Programme IT.

Wat waren je verwachtingen toen je begon?
Toen ik begon bij de Rabobank had ik de verwachting dat het erg financieel georiënteerd zou zijn en in mindere mate ICT-gericht.

En voldoet dat beeld? Wat wel en wat is anders?
Daar ben ik snel op teruggekomen. Het werk dat ik doe is juist erg ICT-gericht! Natuurlijk verzin en maak je oplossingen voor een bank, maar toch vind ik dat niet overheersend. Dat maakt het voor mij erg leuk en afwisselend. Bovendien is het ICT-landschap binnen de Rabobank erg interessant. Ook de ontwikkeling en de inzet van internet vind ik erg interessant en maakt het werk zeer uitdagend.

Wat heb je tot nu toe geleerd tijdens het Young Professional Programme IT en wat verwacht je van de komende periode?
Ik heb vooral mezelf weer een beetje beter leren kennen. Ik heb verschillende trainingen gevolgd waar ik mezelf als instrument moest inzetten in samenwerkingen of opdrachten. Ik heb geleerd hoe ik overkom en hoe ik dat effectief kan inzetten om presentaties te geven of besluitvorming te stimuleren. Toen ik net gestart was met werken merkte ik dat ik alles wilde begrijpen. Omdat de materie complex is en je steeds weer nieuwe dingen leert, heb ik moeten omschakelen. Ik heb geleerd te werken met bijvoorbeeld het ontbreken van alle feiten in vergaderingen. Ik heb ontdekt dat management bij mij past en ik hoop dat in de komende periode scherper te krijgen.

My rating