Voorbereiding op je sollicitatiegesprek PwC

Agenda, mapje PwC
- On 18 December 2014
Rating
Voorbereiding op je sollicitatiegesprek PwC https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/voorbereiding-op-je-sollicitatiegesprek-pwc 3
3

‘Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor het sollicitatiegesprek. Het is de basis voor een goede presentatie en zo vergroot je de kans op een soepel lopend sollicitatiegesprek. Allereerst is het belangrijk dat je goed weet hoe je op de sollicitatielocatie komt. Houd rekening met de reistijd en zorg dat je niet te laat komt. Zoek van tevoren op hoelang de reis duurt en waar je eventueel kunt parkeren. Neem hierbij een marge van minstens 15 minuten, in verband met mogelijke files of vertragingen van het openbaar vervoer.

‘Wacht niet tot het laatste moment met het uitzoeken van je sollicitatiekleding. Zo voorkom je dat je nog over je keuze moet nadenken. Leg het de dag van te voren alvast klaar zodat je geen last-minute-strijkstress hebt. Trek iets aan dat jou in een zakelijke omgeving zelfvertrouwen geeft. Ook is het goed om alvast een aantal handige zaken klaar te leggen die je meeneemt naar je sollicitatiegesprek: een notitieblok, een pen, je cv en je motivatiebrief. Ik raad je aan deze op te bergen in een nette map.

‘Verdiep je verder in PwC, de functie, de huidige marktontwikkelingen en de personen die het sollicitatiegesprek met jou gaan voeren. We zijn goed vertegenwoordigd op social media en ook daar valt waardevolle en leuke informatie te vinden. Trek voldoende tijd uit om onze websites te bekijken en vraag ook in je persoonlijke netwerk om meer informatie. Dat kan je net dat kleine beetje voordeel opleveren ten opzichte van andere kandidaten.

'Achterhaal wat wij zoeken in een geschikte kandidaat voor deze functie. En maak een lijst van vaardigheden, relevante kennis, persoonlijke en professionele kwaliteiten waarvan jij denkt dat deze essentieel zijn. Formuleer alvast antwoorden op de meest waarschijnlijke vragen. Probeer deze vragen een aantal keer te oefenen en bedenk concrete voorbeelden en situaties. Wat zijn jouw zwakke en sterke punten? Bereid je erop voor om tekst en uitleg te geven over veranderingen in je opleiding en werkervaring.

‘Tegenwoordig is een sollicitatiegesprek geen eenrichtingsverkeer meer, waarin de werkgever alle spelregels bepaalt. Wij komen natuurlijk graag veel te weten over jou, maar vergeet niet dat je zelf ook een duidelijk beeld wilt krijgen. Bedenk van tevoren dus ook wat jíj van ons wilt weten en formuleer op basis daarvan een aantal vragen.’

My rating