Voorkom een kinderlijk profiel

Voorkom een kinderlijk profiel
- On 05 September 2014
Rating
Voorkom een kinderlijk profiel https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/voorkom-een-kinderlijk-profiel 0
0

Solliciteren draait niet alleen maar om wie de beste cv heeft en de leukste motivatiebrief. Eenmaal op het sollicitatiegesprek draait alles om presentatie. Daarin kan je zo ver doordraaien als je wilt (hoe verfijn ik de stevigheid van mijn handdruk, wat neem je te drinken? hoe drink je je koffie, draag je een stropdas en zo ja, koop je er speciaal een in de kleur van het logo van het bedrijf,…) maar in het kort: “Hoe kom ik over bij hun en is dat het beeld dat ik wil laten overkomen?” Natuurlijk moet je eerst een geschikte vacature vinden maar daarna begint het pas echt: Je kan gaan solliciteren. Hoe kan Social Media je daarmee helpen? 

Voorkom een kinderlijk profiel

Het is natuurlijk fantastisch dat je dronken in de kroeg je vriend/vriendin stond af te lebberen vijf uur lang en daar 1000 euro voor kreeg. Maar zorg ervoor dat dit niet je profielfoto is. Hou je profielfoto “gewoon” en ongedwongen. Niet met je hand je kin ondersteunen, ook al vind je jezelf nog zo filosofisch. Een leuke foto met je moeder, vriend of vriendin.. Niet doen, gewoon jouw hoofd, zoals je paspoort foto, met eventueel je schouders er nog op. Naast je profielfoto, is ook je accountnaam iets om over na te denken. Wie zou je zelf eerder aannemen? @JdeHangaar of @Bierzuipen69 ? Een omschrijving van jezelf in je Twitter profiel wordt ook gelezen en een uitstekende plek om jezelf professioneel voor te stellen. Denk ook aan alles waar een oordeel over te vormen is. De achtegrondafbeelding van je profiel, de vanity URL van je Facebook profiel of relevantie van je LinkedIn profiel (is het noemen van je peuterschool relevant? Is die drie weken zomerbaan bij de Albert Heijn waardevol?)

Denk na over de content die je erop zet en de vrienden die je toevoegd

Social Media kan worden teruggekeken, ook al is het maanden geleden. Kwalijke foto’s op je Flickr account, de huldiging van je 1000 knakworsten in een uur wedstrijd op YouTube maar ook je tweets van afgelopen zaterdagavond… Het wordt allemaal gelezen. Denk daaraan en grijp in waar nodig. Kortom… Denk na over wat je deelt

My rating