Vriendschappen, concurrentie, en contactpersonen

Vriendschappen, concurrentie, en contactpersonen
- On 05 September 2014
Rating
Vriendschappen, concurrentie, en contactpersonen https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/vriendschappen-concurrentie-en-contactpersonen 0
0

Solliciteren draait niet alleen maar om wie de beste cv heeft en de leukste motivatiebrief. Eenmaal op het sollicitatiegesprek draait alles om presentatie. Daarin kan je zo ver doordraaien als je wilt (hoe verfijn ik de stevigheid van mijn handdruk, wat neem je te drinken? hoe drink je je koffie, draag je een stropdas en zo ja, koop je er speciaal een in de kleur van het logo van het bedrijf,…) maar in het kort: “Hoe kom ik over bij hun en is dat het beeld dat ik wil laten overkomen?” Natuurlijk moet je eerst een geschikte vacature vinden maar daarna begint het pas echt: Je kan gaan solliciteren. Hoe kan Social Media je daarmee helpen? 

Ga zorgvuldig om met vriendschappen

Daarnaast is het niet alleen wat je zelf deelt, maar hou zeker je vrienden in de gaten. Alles wat anderen zeggen richting @JdeVries is immers ook terug te vinden en net zo interessant. Ook de foto’s waarin je wordt getagged of die worden gepost op je Facebook maar ook meer dan dat… Als iemand ziet wie jij volgt op Twitter, wie je vrienden zijn op Facebook of je connecties op LinkedIn en je vrienden is ook op te maken wie jij bent. Immers, als 90% van de mensen die je volgt “PVV” in hun Twitter account naam hebben verwerkt, is daar een conclusie uit op te maken. Waar of niet, het is informatie die je niet in de hand hebt.

Controle… Denk als je concurrentie

Als je dit nu allemaal zorgvuldig hebt verwerkt, je werkervaring en educatie bij LinkedIn niet alleen benoemd maar ook in keurig Nederlands hebt omschreven en dit hebt laten nalezen, is de ultieme controle als volgt: Bekijk je profiel alsof het je je sterkste concurrent bent. Stel je voor dat je een van de laatste twee bent voor een baan en ga dan alles wat je kunt vinden over jezelf online na alsof je die andere persoon, je concurrent bent. Als je dan iets leuk vindt, weet je dat je moet handelen. Immers, als jij van je zwaarste concurrent een genante foto tegenkomt, een grammatica fout in het LinkedIn profiel, een dronken tweet op Twitter dan zou je denken:”Haha! Zo, sukkel. Da’s niet handig van je.” Kijk zo eens naar je eigen online aanwezigheid… Zo zie je veel sneller of je ergens moet ingrijpen.

Zoek je contactpersoon op

Het is natuurlijk belangrijk te weten wat het bedrijf allemaal doet, maar net zo belangrijk is de persoon die je tegenover je hebt tijdens je sollicitatiegesprek. Wat doet deze man/vrouw in het bedrijf? Werkt de persoon er al lang? Wat doet de persoon in zijn/haar vrije tijd? Bruikbare informatie.

My rating