Vrijwilliger worden bij een mega vette organisatie? [cv-building tip!]

- On 22 July 2016
Rating
Vrijwilliger worden bij een mega vette organisatie? [cv-building tip!] https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/vrijwilliger-worden-bij-een-mega-vette-organisatie-cv-building-tip 0
0

De beste ideeën komen wanneer je twee problemen met elkaar kunt koppelen. Dat wist Floris Loeff ook. Hij is een van de initiatiefnemers van Re-vest Liife, een organisatie die van de reddingsvesten en boten van vluchtelingen super gave items maakt.

"Waarom zou een migrant dan zo’n vest dragen, en wij niet?"

Waar de kusten van Griekenland vol liggen met reddingsvesten en kapot gestoken boten, zijn er immigranten in Nederland die graag willen werken en integreren. Re-Vest Life haalt deze boten en vesten op en maakt samen met hen prachtige items zoals lintjes en kleding. Die kun jij dan weer kopen om je steun te laten zien.

Zo’n lintje koop je bijvoorbeeld al voor €5,-. Daarmee steun je de organisatie Movement on the Ground, Refugee Company - dat bijvoorbeeld zorgt voor het loon van de migranten - en het Griekse Odyssea.

 

De beweging
Re-Vest Life is niet alleen een organisatie, maar ook een beweging. Het zwemvest waarmee immigranten naar Europa komen staat symbool voor een overgang. De overgang van een oud leven naar een nieuw leven.” Dat geldt volgens Floris niet alleen voor migranten, maar ook voor niet-migranten. "Wanneer de wereld zo’n grote verandering ondergaat staat ook voor de huidige bewoners van Europa een nieuw leven voor de deur. Waarom zou een migrant dan zo’n vest dragen, en wij niet?”. 

Re-Vest Life denkt groot. Sinds kort zijn er T-shirts op de markt en ook tassen en portemonnees staan op de planning. Met behulp van een Iraanse fashiondesigner en een Syrische kunstenares, worden deze items ontworpen en gemaakt.

Samenbrengen
Niet alleen wil Re-Vest Life immigranten helpen. Mensen bij elkaar brengen staat ook centraal. Daarom is Re-Vest Life altijd op zoek naar vrijwilligers. Zo kun jij helpen met het maken van lintjes of T-shirts en kom je in contact met migranten. Niet zo goed met een naald? Dan kun je ook andere talenten laten zien. De organisatie draait volledig op vrijwilligers, dus iedereen is welkom. Kun jij knippen, schrijven, designen, promoten, netwerken, verkopen of wat dan ook? Alles is welkom. Re-Vest Life is de perfecte kans om jouw cv aan te vullen met een fantastische ervaring.

Enthousiast geworden? Kijk voor meer informatie op http://re-vestlife.org/ of loop binnen bij het kantoor aan de Notweg 6 (bij The Beach), Amsterdam.

 

My rating