Waarom een business course?

Waarom een business course?
- On 29 March 2015
Rating
Waarom een business course? https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/waarom-een-business-course 5
5

Als je nog niet precies weet wat je wilt gaan doen, kan het handig zijn om een business course te volgen. Een business course is een recruitment activiteit van werkgevers om topstudenten te werven. Het is voor werkgevers een gemakkelijke manier om te kijken of de geselecteerde studenten passen binnen het bedrijf. Een business course duurt vaak meerdere dagen. Meestal ben je met een groep van ongeveer 15 à 20 deelnemers en samen werk je zeer intensief aan een business case. De precieze invulling van een business course is per werkgever verschillend.

Waarom?
Meedoen aan business courses is een goede manier om een bedrijf beter te leren kennen. Het biedt je een kijkje achter de schermen en je leert alle kanten van een bedrijf kennen. Het is een manier om er achter te komen of het bedrijf bij je past. Daarnaast biedt een business course je de mogelijkheid om te laten zien wat jij in huis hebt. Wanneer je op een goede manier weet te profileren en er een wederzijdse klik is, dan is de kans groot dat het leidt tot een baan.

Waar?
Business courses vind je vooral op de websites van bedrijven. Daarnaast zetten werkgevers steeds meer diverse kanalen in om hun business course onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld beurzen, Social Media, jobboards en websites voor business courses.

My rating