Waarom studeren in het buitenland

Waarom studeren in het buitenland
- On 13 March 2015
Rating
Waarom studeren in het buitenland https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/waarom-studeren-het-buitenland 4
4

Een studie, stage of tijdelijke baan in het buitenland wordt gezien als een verrijking van je cv en je leven. Je doet geweldige ervaringen op die niemand je meer afneemt. Wat zijn vijf goede redenen om in het buitenland te gaan studeren?

Nederland is een klein landje met relatief veel studenten. Je kunt je voorstellen dat je wereldwijd (ongeveer) dezelfde studie kunt volgen als je nu doet, maar er zijn veel meer studies en minors! Deze kunnen net iets meer aansluiten bij jouw wensen en vaardigheden. Daarnaast ben je in een ander land, met een andere cultuur en een andere blik op bepaalde zaken, waardoor de studie sowieso anders is. Het kan ook zo zijn dat de studie die je nu volgt hoger staat aangeschreven in andere landen. Bovendien leer je op deze manier goed de taal van het land waar je bent of de taal die op de school wordt gesproken (op internationale scholen vaak Engels).

Zoals al eerder gezegd is een buitenlandse studie een verrijking van je cv. Het is echt iets wat jou onderscheidt van andere sollicitanten, waardoor je sneller wordt aangenomen. Ook krijg je een hoger startsalaris. Je internationale netwerk kan je goed helpen.

Het is natuurlijk best wel spannend, een studie volgen in het buitenland. Je verruilt je vertrouwde huis voor een langere tijd voor een ‘vreemd’ land. Je zult moeten wennen aan de normen, waarden, taal en mensen van het land. Het is al helemaal wennen als je nu voor het eerst op jezelf gaat wonen. Zeker weten dat al deze ervaringen je sterker en zelfstandiger maken. Je sociale en culturele vaardigheden worden aanzienlijk verbeterd.

Je zult deze ervaring nooit vergeten. Je zult met een glimlach terugdenken aan alle dingen je hebt geleerd, gedaan en meegemaakt. Ook wordt je veel socialer, omdat je veel nieuwe mensen leert kennen en vaak met veel andere studenten samenwoont en studeert. Eigenlijk ben je geen toerist, maar een echte inwoner.

Grijp je kans nu het nog kan. Als je nu twijfelt en dan toch afziet omdat het te duur lijkt of omdat je bang bent om heimwee te krijgen, krijg je achteraf waarschijnlijk spijt. Nu kan het nog, als je straks volop met je carrière bezig bent is het veel lastiger om voor zo’n lange tijd weg te gaan.

My rating