Waarom Twitter en LinkedIn? Profielfoto

Waarom Twitter en LinkedIn? Profielfoto
- On 12 May 2015
Rating
Waarom Twitter en LinkedIn? Profielfoto https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/waarom-twitter-en-linkedin-profielfoto 5
5

Waarom Twitter en LinkedIn?

Tip 1: Upload een profielfoto – de default avatar is alles behalve charmant.

Vraag je jezelf nog steeds af; waarom Twitter of LinkedIn? Simpel, Twitter is multifunctioneel. Het helpt je met het vinden en zenden van informatie, netwerken, het opbouwen van een imago en het is een ideaal middel om traffic naar je site te verhogen. LinkedIn is een online cv en een digitaal visitekaartje in één. De LinkedIn profielen scoren hoog in Google’s zoekresultaten, ze moeten er daarom overzichtelijk, verzorgd en compleet uitzien.

Het plaatje dat als gebruikersafbeelding gebruikt wordt, ook wel je avatar genoemd, laat meteen zien of je actief en serieus te werk gaat. Moet je professionele foto’s laten maken? Nee, natuurlijk niet. Maar, je moet er wel voor zorgen dat het een duidelijke en herkenbare foto is en voor het medium in kwestie geschikte avatar. Bij LinkedIn kun je het beste een duidelijke portretfoto gebruiken. Gebruik liever geen vakantie- of uitgaansfoto op LinkedIn, deze kun je het beste bewaren voor Facebook. Bij Twitter wordt meer creativiteit en eigenheid geaccepteerd. Zorg voor herkenbaarheid, laat de uitstraling van je avantar de inhoud van je tweets weerspiegelen. 

My rating