Wat doet een Operational CRM IT bij ABN AMRO?

Werkervaringen van Ria Soedhoe als HoofdSubdomein Operational CRM IT bij ABN AMRO
- On 12 November 2014
Rating
Wat doet een Operational CRM IT bij ABN AMRO? https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/wat-doet-een-operational-crm-it-bij-abn-amro 0
0

“Ik heb voor de verandering mijn eigen huis gebouwd. Gewoon vanuit een goede basis aan de slag, net als bij mijn werk.”

Biografie

Als hoofd van een subdomein ben je binnen de bank verantwoordelijk voor een bepaald deel van het IT-landschap. In mijn geval is dat operationele CRM. Denk bijvoorbeeld aan systemen die bankmedewerkers gebruiken om de relaties met onze klanten te beheren.

Carrière Anno Nu

In 2007 maakte ik de overstap naar ABN AMRO en als projectmanager verwezenlijkte ik een aantal grote opdrachten. Na verloop van tijd wilde ik meer als lijnmanager aan de slag en ben ik Solution Delivery Manager binnen IT geworden. Dat doe ik nu sinds 2010.

Mijn passie

Nieuwe dingen ontdekken! Ik wil altijd innoveren en verbeteren, in mijn werk en ook privé. Eerst zorg ik voor een goede balans, daarna creëer ik ruimte voor mezelf om te experimenten. Met die instelling heb ik bijvoorbeeld ook mijn eigen huis gebouwd.

Mijn week

Natuurlijk heb ik mijn vaste taken, zoals mijn werk voor stuurgroepen, contact met klanten en meetings met teams en projectmanagers. Maar de accenten wisselen steeds en door escalaties kan mijn dag er opeens heel anders uitzien. Never a dull moment!

My rating