Wat is een Business Course?

Business Courses
- On 06 May 2015
Rating
Wat is een Business Course? https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/wat-een-business-course 3
3

Een Business Course is het ultieme recruitment event dat een bedrijf meestal organiseert met een tweeledig doel. Enerzijds een stuk employer branding, anderzijds om direct nieuwe toptalenten te werven. Daar is een Business Course op gericht: toptalenten. De directieleden van morgen. Een business course is altijd een meerdaags event, waarbij jij als student jouw overnachtingen, diner, ontbijt en alles daar omheen krijgt aangeboden door het bedrijf. Samen met de overige 20 tot 25 deelnemers slaap je op een locatie die door het bedrijf geregeld is. Meestal is dit een mooi hotel.

Waar de selectieprocedure bij een inhousedag vrij licht is, is de procedure voor een Business Course voor nagenoeg alle Business Courses zwaar te noemen. Soms staat deze zelfs gelijk aan de procedure voor startfuncties of het traineeship. Een bedrijf neemt de deelnemers van een Business Course dan ook erg serieus. Uit soms wel honderden aanmeldingen, worden 20 tot 25 topstudenten geselecteerd om deel te nemen aan de twee, drie of soms zelfs vier dagen durende Business Course. Veel bedrijven organiseren hun Business Course deels op één van hun vestigingen in het buitenland. Een stuk(je) vliegen is dan ook zeker geen uitzondering.

Business Courses zijn dus serieuze activiteiten. Jij kunt in zo’n drie dagen een heel goed beeld krijgen van de organisatie, de mensen die er werken, hoe zij omgaan met klanten, hoeveel trots er binnen het bedrijf leeft, enzovoort. Zo kun je nog veel beter dan bij een Inhousedag kijken of dit het bedrijf is dat bij jou zou passen. Daarnaast heb jij drie dagen de tijd om middels de stevige cases, de tijdslimieten, het groepswerk en de individuele presentaties te laten zien wie jij bent; jouw kwaliteiten, interesses, ambities en persoonlijkheid. Bij veel bedrijven ontvang jij direct een uitnodiging om te komen werken wanneer jij de business course goed hebt gedaan. Bij andere bedrijven sla je in ieder geval enkele ronden van de gangbare selectieprocedure over.

My rating