Wat is een selectiegesprek?

Wat is een selectiegesprek?
- On 05 September 2014
Rating
Wat is een selectiegesprek? https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/wat-een-selectiegesprek 0
0

Wanneer jij uitgekozen wordt voor de rest van de procedure is dat al hartstikke goed! Vaak heb je dan al veel concurrenten achter je gelaten. Bij sommige bedrijven wordt je dan doorverwezen naar een psycholoog om daar een psychologische test te doen. Als het resultaat met je psycholoog is besproken en het rapport is verzonden naar het bedrijf ga je door naar de volgende ronde: het selectiegesprek.

Het tweede gesprek voer je vaak met andere mensen dan die van het eerste gesprek. Bij dit gesprek wordt er gekeken naar of jij in het profiel van de functie en het bedrijf past. Ze vergelijken de kandidaten voor de functie en zullen degene die er volgens hen het beste in past uitgekozen worden. Er worden diepgaande vragen gesteld op het gebied van functie-eisen, capaciteiten en natuurlijk je motivatie om te werken voor het bedrijf.

Als sollicitant moet je je op alle sollicitatiegesprekken goed voorbereiden, maar het selectiegesprek is één van de belangrijkste gesprekken. Bereid vragen voor die je kan stellen aan je gesprekpartner en bereid ook antwoorden voor op de vragen die je van hen kan krijgen. Lees je goed in over het bedrijf. Kijk bijvoorbeeld op de website van het bedrijf zelf en Google de naam van het bedrijf een aantal keer van tevoren zodat je op de hoogte bent van eventuele events of mediatopics.

My rating