Wees een spiegelbeeld van je gesprekspartner

Wees een spiegelbeeld van je gesprekspartner
- On 05 September 2014
Rating
Wees een spiegelbeeld van je gesprekspartner https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/wees-een-spiegelbeeld-van-je-gesprekspartner 0
0

Behalve het verhaal dat jij houdt tijdens een sollicitatie gesprek zijn er nog andere factoren waar jij op wordt beoordeeld. Een van die factoren is je lichaamshouding. Veel mensen weten alleen niet wat voor lichaamshouding ze moeten aannemen tijdens een gesprek. Gelukkig zijn hier verschillende trucjes voor. Één van die trucjes is spiegelen.

Als mensen het met elkaar eens zijn nemen ze vaak onbewust de houding en bewegingen van elkaar over. Hoe gek het ook klinkt, je gesprekspartner heeft vaak niet eens door dat je hem/haar spiegelt. Om het nog natuurlijker over te laten komen zijn er 4 verschillende manieren van spiegelen die je kunt afwisselen tijdens een gesprek:

1. Letterlijk spiegelen; het is voor je gesprekspartner net alsof hij/zij voor de spiegel staat.

2. Nabootsen; neem dezelfde houdingen en bewegingen aan als je gesprekspartner. Doordat dit niet letterlijk spiegelen is valt het de ander wat minder op.

3. Uitgesteld spiegelen; spiegel op een later tijdstip de houding van de ander en benadruk deze.

4. Overlangs spiegelen; maak hetzelfde type bewegingen als de ander. Als je gesprekspartner bijvoorbeeld met zijn pen klikt, trommel jij met je vingers, als de ander over zijn kin wrijft, wrijf jij over je neus.

My rating