Werken als Manager HR ICT NS

Wijsvinger
- On 29 September 2014
Rating
Werken als Manager HR ICT NS https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/werken-als-manager-hr-ict-ns 4
4

Lisette Hetzler
Manager HR ICT

De reiziger centraal

Samen met een team van HR-adviseurs ben ik betrokken bij het begeleiden van veranderingen binnen IT. NS ICT gaat van een Run naar een Change organisatie. We willen ons iedere dag bezighouden met de wensen van onze klanten om de reis gemakkelijker en beter te maken. Dit betekent dat we op een andere manier naar ons werk en onze functies gaan kijken: samenwerken en bij iedere taak helder hebben wat de toegevoegde waarde is voor de reiziger. Zo willen we in de toekomst minder bezig zijn met het beheer van applicaties en programma’s en vooral ruimte maken voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën. In samenwerking met het managementteam ICT onderzoeken we hoe we ervoor zorgen dat iedereen klaar is en blijft voor de veranderingen om ons heen.

“Een dagje mee naar de Verkeersleiding is echt een aanrader: daar zie je in één oogopslag hoeveel er gebeurt om alles in goede banen te leiden. En hoeveel IT daarvoor nodig is.”

Verandering en verbetering                                                           

De ene dag zit ik naast de secretaresse van de CIO en de andere dag tussen medewerkers van de helpdesk of bij mijn collega’s van HR. Dat is ontzettend leuk omdat ik zo veel collega’s zie en daardoor nieuwe ideeën kan opdoen, maar ook omdat ik gevoel krijg voor hoe de veranderingen worden ervaren. NS is een groot bedrijf en vaak moet je veel mensen informeren over de veranderingen. Als ik tempo wil maken, moet ik soms nog langs een aantal extra ‘loketten’. Dat los ik  op door moed te houden en alle partijen bij elkaar te brengen. Dan blijkt vaak dat er nog veel meer kennis en expertise is over bepaalde onderwerpen en krijg ik vaak nog veel waardevolle input. Ondanks de beeldvorming in de media, mogen we trots zijn dat we zoveel verbeteren, veranderen en voor elkaar krijgen!

My rating