Werken als R&D Manager bij PepsiCo

Meneer die op een tablet iets aanwijst
- On 30 September 2014
Rating
Werken als R&D Manager bij PepsiCo https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/werken-als-rd-manager-bij-pepsico 0
0

Kristina Rossova
R&D Manager, F&V EER & SEER
PepsiCo Eastern Europe
Moscow, Russia
Education: Chemist graduate from University of Gorky
Favoriet product van PepsiCo: Lay's Cheese & Onion
Tijdens het inkopen doen op een openlucht fruitmarkt in Moskou, ziet en ruikt Kristina Rossova overal mogelijkheden. Als onderdeel van PepsiCo's onderzoeks- en ontwikkelingsteam overziet zij de creatie van fruit- en groenteproducten voor regio's zoals Griekenland, Turkije, Roemenië en Oekraïne. Het maakt zelfs onderdeel uit van haar werk om op te merken wanneer het appelseizoen is aangebroken, en appels rijp zijn en in een PepsiCo appelsapproduct gebruikt kunnen worden.
Kristina let op de smaken en tradities van opkomende markten en hoe lokaal voedsel kan worden omgezet in nieuwe smaken of producten. Voordat ze zich richtte op groenten en fruit, werkte zij in de PepsiCo Snacks divisie en ontwikkelde zij unieke regio-specifieke smaken voor Lay's chips, zoals rode kaviaar chips en champignons en zure room chips, die beiden populair werden op de Russische markt.
Naast reizen en proeven, is Kristina's favoriete PepsiCo bezigheid het opbouwen en ontwikkelen van een sterk team en zichzelf omgeven met getalenteerde mensen. De groep organiseert regelmatig proef-tests waar technici haar en haar team verschillende smaken en producten laten proeven. Zij kan erg hands-on zijn in het ontwikkelen van nieuwe producten, maar ze geniet er ook van om bredere management verantwoordelijkheden te hebben.

My rating