Werken als South Cone CFO bij PepsiCo

Glimlachende vrouw, in een kantoor met een schrijfblok en een pen in haar handen
- On 30 September 2014
Rating
Werken als South Cone CFO bij PepsiCo https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/werken-als-south-cone-cfo-bij-pepsico 4
4

Ricardo Schreer
South Cone CFO
PepsiCo Americas Foods
Buenos Aires
Education: MS in Industrial Engineering (NYU Poly) and Post-graduate diploma in Economics (London School of Economics)
Favoriet product van PepsiCo: Quaker Squares cereal
Voor Ricardo heeft PepsiCo niet alleen gezorgd voor zijn carrière, het werd ook zijn levenspad. Vijftien jaar nadat hij op 25-jarige leeftijd bij het bedrijf kwam werken, werd hem gevraagd om van zijn geboorteland Brazilië te verhuizen naar het Argentijnse Buenos Aires om daar de functie op te pakken van Chief Financial Officer.
Nu is Ricardo manager voor vier verschillende landen in Zuid-Amerika met vier verschillende valuta, leert hij meer over culturen en heeft hij verrijkende, waardevolle levenservaringen samen met zijn vrouw en kinderen. Ondanks de grote verschillen helpt het delen van deze expat-ervaring met zijn gezin hen een hechtere familie te worden.
Ricardo vergelijkt zijn leidinggevende functie met de functie van een coach bij een voetbalteam. Hoewel hij niet in het veld meeloopt, moet hij zijn mensen wel sturing en strategie bieden om het werk te kunnen doen, omdat zij de personen zijn die uiteindelijk moeten scoren. Ricardo heeft zijn leidinggevende vaardigheden getoond door zijn team weer samen te brengen tot een geheel na een verwoestende brand op de vestiging. Omdat hij van een tragische gebeurtenis een succesverhaal wist te maken, werd Ricardo beloond met de grootste eer voor medewerkers en herinnerde iedereen er aan dat het potentieel en de mogelijkheden bij PepsiCo echt eindeloos zijn.

My rating