Werken bij Tata Steel als Improvement Engineer

Lachende man in fabriek
- On 30 September 2014
Rating
Werken bij Tata Steel als Improvement Engineer https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/werken-bij-tata-steel-als-improvement-engineer 0
0

Marlies van den Heuvel

Improvement Engineer

"Drie jaar geleden ben ik als afstudeerder bij Tata Steel binnen gekomen. Na het afronden van mijn studie Technische Bestuurskunde aan de TU Delft ben ik gelijk in de rol van Improvement Engineer begonnen. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn carrière te starten bij Tata Steel; zowel chemisch als natuurkundig is het maken van staal een fantastisch mooi proces! Daarbij komt dat de nuchtere mentaliteit ‘samen zetten we de schouders eronder' mij goed bevalt en dat er binnen het bedrijf diverse doorgroeimogelijkheden zijn.

Inmiddels ben ik net gestart met een nieuwe baan als productiemanager van één van onze verzinklijnen; maar van de ervaring die ik in mijn vorige functie heb opgedaan, ga ik nog heel lang plezier hebben. Wat mij het meest aansprak in de rol van Improvement Engineer is dat je met mensen uit alle lagen van het bedrijf werkt. De ene dag gaf ik een presentatie aan het senior management over verbetermogelijkheden en de andere dag zat ik met een collega achter de computer om ervoor te zorgen dat hij effectiever met SAP kon werken. Mensen enthousiasmeren is een belangrijk onderdeel van de functie, want naast het constateren van verbetermogelijkheden ga je de verbeteringen ook daadwerkelijk doorvoeren. Hierbij stuit je geregeld op weerstand, maar daarom geeft het een extra kick als je het voor elkaar krijgt dat bijvoorbeeld, na de nodige verwijten over en weer, operators en onderhoudsmedewerkers met hernieuwde energie gezamenlijk aan de slag gaan om storingen sneller en effectiever op te lossen.

My rating