Werken bij Tata Steel als Teamleider Techniek

Praatje over de techniek
- On 30 September 2014
Rating
Werken bij Tata Steel als Teamleider Techniek https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/werken-bij-tata-steel-als-teamleider-techniek 0
0

Thijs Post

Teamleider Techniek

• In dienst bij Tata Steel sinds: 2001

• Studie: HTS werktuigbouw / WO bedrijfskunde

"Onderhoud op wereldklasseniveau"

Als teamleider is Thijs Post verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van een van de meest kritische onderhoudsgevoelige installaties van Tata Steel. "Mijn team bestaat uit installatietechnici, werkvoorbereiders en toezichthouders. Wij ontwikkelen onderhoudsplannen voor preventief en correctief onderhoud. Bovendien zorgen we voor de planning en organisatie van de onderhoudswerkzaamheden in de geplande stilstanden. De samenwerking en afstemming met diverse externe partijen is hierbij van cruciaal belang."

Uniforme werkwijze

"Om zo efficiënt mogelijk te werken is één van onze belangrijkste uitdagingen het ontwikkelen van een uniforme werkwijze. Een standaard werkstroom die iedereen begrijpt, zodat ook iedereen weet wat er van hem wordt verwacht. Een andere uitdaging is het reduceren van kosten, door het verhogen van de zogeheten hands-on tool time. Door een zo efficiënt mogelijke uitvoer van onderhoudswerkzaamheden kunnen we met het beschikbare budget de beschikbaarheid van onze installaties verder vergroten."

Onderhoud als volwaardig onderdeel

Goed onderhoud is cruciaal bij een staalbedrijf als Tatasteel. "Dat zie je in alles terug", geeft Thijs aan. "Zo is er bijvoorbeeld in het hoger management een functie expliciet op onderhoud en techniek ingericht. Bovendien zijn er steeds meer mogelijkheden op gebied van opleidingen en ondersteuning. Een duidelijk signaal van Tata Steel om onderhoud naar een nog hoger plan te tillen. Dat zien we ook terug in de steeds strenger wordende eisen die worden gesteld. Een persoonlijke uitdaging voor mij is om zo goed mogelijk aan deze hoge eisen te voldoen. Met hetzelfde geld, meer en beter onderhoud uitvoeren. Dat is namelijk echt niet altijd makkelijk, maar wel inspirerend."

My rating