Werken bij Tata Steel als Trainee

Overleggen
- On 30 September 2014
Rating
Werken bij Tata Steel als Trainee https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/werken-bij-tata-steel-als-trainee 0
0

Maurits de Boer

Trainee en Improvement Consultant

• In dienst bij Tata Steel sinds 2012

• Studie: Management of Technology aan de TU in Delft

"Tata Steel heeft jonge technische talenten veel meer te bieden dan twee jaar bureauwerk", aldus Maurits de Boer (1984). Als trainee en Improvement Consultant is hij vanaf dag één echt betrokken bij de complexe onderhouds- en productieprocessen en staat regelmatig in contact met de werkvloer. "Je draait mee in ploegendiensten, groeit inhoudelijk sterk én wordt op de site een volwassen gesprekspartner van het managementteam."

Het terrein van Tata Steel in IJmuiden is 750 hectare groot en heeft een jaarlijkse productie van ruim 7 miljoen ton hoogwaardig staal. "Ondanks deze enorme omvang gebeurt alles hier dichtbij, van grondstof tot en met de verzinkte staalrollen. Daar gaat je bloed wel sneller van stromen."

Complex en veelzijdig

Na zijn master Management of Technology aan de TU in Delft startte Maurits begin 2012 bij Tata Steel. In het traineeship staan zowel zijn technisch inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling centraal. Hierbij krijgt hij onder meer ondersteuning van een mentor uit de bedrijfstop. Inhoudelijk doorloop je vier werkblokken van globaal zes maanden, met steeds toenemende taken en verantwoordelijkheden. Na anderhalf jaar is Maurits nu projectleider Onderhoudsconcepten.

"Ik werk met een multidisciplinair team en draag eindverantwoordelijkheid voor het risico gebaseerd maken van bestaande onderhoudsplannen, waar nodig breng ik verbeteringen aan. Na dit complexe en veelzijdige project ben ik klaar en stroom ik door in een reguliere functie die aansluit op mijn ontwikkeling."

My rating