Werken in Spanje

Paspoort, stempels
- On 15 May 2015
Rating
Werken in Spanje https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/werken-spanje-0 0
0

Werken in Spanje is een behoorlijke uitdaging tegenwoordig gezien de hoge werkloosheid zijn er niet veel banen te vinden.

Spanje behoort tot de Europese Unie, wat ervoor zorgt dat je geen werkvergunning nodig hebt. Wanneer je van plan bent om langer dan drie maanden in Spanje aan de slag te gaan moet je wel een NIE-nummmer hebben. Hiernaast moet je ook een bankrekening bij een Spaanse bank hebben en een Spaanse zorgverzekering.

Het vinden van een baan in Spanje is niet eenvoudig. Om te solliciteren zul je naar Spanje moeten, maar ook om een baan te vinden is het verstandig in Spanje rond te kijken. Vanuit Nederland is het enorm lastig om een goede baan te vinden in Spanje. Wanneer je een baan zoekt in Spanje is het goed als je al Spaans spreekt, dit vergroot je kans op een baan aanzienlijk.

Er zijn een aantal goede websites die je helpen bij het vinden van een baan in Spanje. Holanda.es is een kantoor waarbij Nederlandse bedrijven die in Spanje gevestigd zijn zich kunnen aansluiten. Hier kunnen ze netwerken en vacatures plaatsen.

Andere manieren die goed kunnen helpen in de zoektocht naar een baan is om op een Spaans forum, welke gewijd is aan de regio waar je wilt werken, een bericht te plaatsen over jouw zoektocht naar werk. Trabajos.com en Infojob.es zijn twee websites waar je, je cv kunt plaatsen om vervolgens vacatures per e-mail te ontvangen.

My rating