Werkervaring als AFM trainee in Dubai

Mannen in pak, uitzicht
- On 28 February 2015
Rating
Werkervaring als AFM trainee in Dubai https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/werkervaring-als-afm-trainee-dubai 4
4

Eduard Kroon is werkzaam als trainee bij de AFM. Na opdrachten te hebben uitgevoerd binnen de afdelingen Toezicht Effectenmarkten & Financiële Infrastructuur en Strategie, Beleid & Internationale zaken, is Eduard nu bezig met zijn derde en laatste traineeopdracht binnen de afdeling Toezicht Pensioenuitvoerders.

''Het is november en terwijl het grillige herfstweer de Amsterdamse grachten donkerder kleurt, beweeg ik mij door zonverwarmde straten langs wolkenkrabbers richting het financiële centrum van Dubai.

Ik heb gedurende een maand het AFM-kantoor aan de Vijzelgracht verruild voor het kantoor van de Dubai Financial Services Authority (DFSA). Het doel van mijn verblijf is om kennis en ervaring op te doen over de wijze waarop de DFSA haar toezicht heeft ingericht.

De DFSA is als onafhankelijk toezichthouder verantwoordelijk voor het toezicht op de financiële services verricht in of vanuit het Dubai International Financial Centre (DIFC), een financiële vrij-zone midden in Dubai.''

"Goed toezicht vraagt om toezichthouders met de voeten in de klei"

Kijk voor het vervolg van het verhaal op de site van AFM.

My rating