Werkervaring als medewerker toezicht AFM

Man aan de telefoon, computerscherm, bedrijf
- On 26 September 2014
Rating
Werkervaring als medewerker toezicht AFM https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/werkervaring-als-medewerker-toezicht-afm 4
4

Omri houdt niet van dooddoeners en soepmomentjes om 4 uur. Wel van toezicht, financieel advies en bemiddeling, debat en tegengas.

De AFM juicht innovatie in de financiële dienstverlening toe. Ondernemers met nieuwe ideeën kunnen in een vroeg stadium aankloppen bij de AFM om van gedachten te wisselen over do’s en dont’s en dilemma’s die zij tegenkomen bij de ontwikkeling van hun dienstverlening. Online financieel advies, inkoopcollectieven voor financiële producten of een crowdfundinginitiatief? Ik zie het voorbijkomen in onze Innovation Room. Starre toezichthouder met een regeltjesfetisjisme? Dacht het niet!

Verantwoorde creativiteit en braakballen

In 2007 schreef een student van Stanford University het liedje ‘Innovation and Implementation in Complex Organizations’. Hij bezingt de moed van mensen om de ruimte voor innovatie te pakken en daarmee in te gaan tegen de bestaande kaders, gewoonten en cultuur. Het liedje gaat over orbiting en de hairballs. Orbiting is verantwoorde creativiteit tonen. Innovatief zijn op een verantwoorde manier. Hairballs zijn braakballen. Dit zijn de normen, geaccepteerde modellen en kaders in een onderneming.

Verantwoord innoveren is weerstanden tegen verandering en praktische invoering, de braakballen, overwinnen. Regels en kaders knellen meer in hoofden dan in de praktijk. Als toezichthouder op de Wet op het financieel toezicht zou ik de braakbal kunnen zijn die de sector ervan weerhoudt zich te vernieuwen. Niets is echter minder waar: al een aantal jaar probeert de AFM innovatie in de sector te volgen en te bevorderen via de Innovation Room.

“Samen met collega’s voer ik gesprekken met ondernemingen over nieuwe dienstverleningsconcepten in de financiële sector”

My rating