Werkervaring als trainee bij de afdeling pensioentoezicht AFM

Man in pak, groep mensen, netjes gekleed
- On 26 September 2014
Rating
Werkervaring als trainee bij de afdeling pensioentoezicht AFM https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/werkervaring-als-trainee-bij-de-afdeling-pensioentoezicht-afm 4
4

Sara van den Bleeken is werkzaam als trainee bij AFM. Na te hebben meegewerkt aan drie projecten binnen het domein Klantbelang Centraal, is Sara nu bezig met haar tweede traineeopdracht binnen de afdeling pensioentoezicht.

AFM in beeld

Toen ik vorig jaar afstudeerde had ik al wel over de AFM gehoord, maar ik had nog niet echt een beeld. Ik wist dat het een organisatie was op het snijvlak van de financiële markten en de overheid. Toch dacht ik dat het een ambtelijke organisatie zou zijn. Door carrièredagen en gesprekken werd ik nieuwsgierig en besloot ik op het AFM Traineeship te solliciteren. De manier waarop ze vragen stelden, de inhoudelijke gesprekken, het moderne gebouw en de jonge mensen die er liepen. Ik voelde me er meteen thuis.

Bijdragen aan een eerlijke financiële wereld

Naast de dynamiek die de organisatie biedt, was ik op zoek naar een baan met maatschappelijke relevantie. Bij de AFM draait het niet alleen om geld, het gaat om een eerlijke financiële wereld. Wij streven ernaar om het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. En daar willen alle 550 medewerkers bij de AFM een steentje aan bijdragen. Dat voelt goed!

Leren en presteren

Vanaf dag één draai ik mee als volwaardige collega. Er werd gelijk om mijn mening gevraagd. Dat geeft wel weer dat als trainee je mening serieus wordt genomen. Dagelijks worden er vragen op me afgevuurd en werk ik in projectteams mee aan uiteenlopende opdrachten. Tegelijkertijd volg ik een intensief opleidingsprogramma om me kennis en vaardigheden eigen te maken. De AFM leert de trainees niet alleen de boeiende kneepjes van het vak, maar stimuleert ook actief de persoonlijke ontwikkeling. Naast dat ik veel van mijn ervaren collega’s leer, hebben we een trainee coördinator en een coach. Door hen leer ik mijn kwaliteiten kennen en toe te passen.

De AFM leert de trainees niet alleen de boeiende kneepjes van het vak, maar stimuleert ook actief de persoonlijke ontwikkeling.

My rating