Werkervaring manager Avanade

Werkervaring manager Avanade
- On 01 April 2015
Rating
Werkervaring manager Avanade https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/werkervaring-manager-avanade 4
4

Mirjam:

Wat doe je op dit moment?

Ik werk als SharePoint-architect voor een wereldwijd energiebedrijf. We zijn bezig met hun Microsoft SharePoint 2010-omgeving en plannen een upgrade naar SharePoint 2013 aan het einde van het jaar.

Welk project vond je tot nu toe het leukst bij Avanade?

Ik werk al voor deze klant sinds ik begon bij Avanade. Voordat ik architect werd, leidde ik een team van acht tot tien ontwikkelaars die werkten aan twee aangepaste oplossingen voor het SharePoint 2010-platform. Beide functies zijn geweldig. De rol als development lead was meer praktisch. Dat is heel leuk. De rol als architect is meer strategisch. Dat is interessant en biedt nieuwe en spannende uitdagingen.

Wat vind je bijzonder aan je werk bij Avanade?

Omdat Avanade een internationaal bedrijf is en vaak samenwerkt met Accenture, doen we echt grote en internationale projecten. Hoewel we een grote internationale onderneming zijn, voelt Avanade nog steeds als een klein bedrijf waar jouw inbreng meetelt en waar onze managers altijd tijd hebben voor een praatje of discussie.

Is er een verschil tussen de cultuur bij Avanade en die bij andere bedrijven waar je hebt gewerkt?

Avanade medewerkers zijn altijd bereid een extra inspanning te leveren. Als een deadline moet worden gehaald, werkt het hele team samen om ervoor te zorgen dat dit lukt. Er heerst een echte teamgeest. Wanneer het werk klaar is, doet iedereen mee met een etentje of een potje beachvolleybal.

Vind je je werk innovatief en uitdagend?

Als wereldwijd, op Microsoft georiënteerd bedrijf, werkt Avanade altijd met de nieuwste versies van Microsoft-producten. In mijn functie werk ik met de nieuwste versies van SharePoint en krijg ik de kans mijn kennis uit te breiden en te delen. Werken met de nieuwste versies, soms zelfs bètaversies, bij grote projecten is niet alleen innovatief. Het is vaak ook een uitdaging. Er is nooit een saai moment. Het werk blijft altijd interessant en leuk.

Beschrijf de carrièremogelijkheden bij Avanade

De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang je hard werkt en je doelen hoog stelt. Zowel binnen de lokale Avanade-vestigingen als wereldwijd, afhankelijk van je ambities en voorkeuren. Er is veel aandacht voor opleiding en groei, op technisch gebied, maar ook op het gebied van soft skills.

Zijn je persoonlijke interesses van belang voor je werk en succes bij Avanade?

Ook in mijn vrije tijd werk ik met SharePoint. Ik leid de Nederlandse gebruikersgroep, schrijf artikelen, geef lezingen op conferenties en werk momenteel aan een boek over SharePoint.

My rating