Werkervaring Senior Consultant PwC

Werkervaring Senior Consultant PwC
- On 04 March 2015
Rating
Werkervaring Senior Consultant PwC https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/werkervaring-senior-consultant-pwc 4
4

Over Bart

Mijn naam is Bart van Osch en ik ben btw-adviseur bij PwC.Ik adviseer multinationals op het gebied van supply chain, mergers & acquisitions en internationale handel. Ook ben ik onderdeel van de Dutch/German Business Group en het UK-NL Tax Team en heb zelf samen met collega's uit Amsterdam de Nordic Desk gezet. In het kader van deze internationale activiteiten ben ik regelmatig in het buitenland te vinden. Verder houd ik me bij PwC bezig met de Ondernemingsraad en alweer twee jaar met veel plezier met Social Media. Ik woon inmiddels zeven jaar samen met mijn vriendin Renske in Gorinchem en in mijn vrije tijd ga ik graag uit, op vakantie, lees ik boeken en bezoek ik autobeurzen en -races. De meerwaarde aan het werken bij PwC vind ik de vrijheid en mogelijkheid om al je persoonlijke talenten te ontplooien en ontwikkelen. Bij PwC kun je jezelf zijn!

Werkstudent

Als werkstudent op de btw-afdeling in Rotterdam hield ik mij voornamelijk bezig met vaktechnische vraagstukken en het voorbereiden van btw-aangiftes.

Assistant

In het dagelijks leven ben ik btw-adviseur bij PwC en adviseer ik multinationals op het gebied van btw-compliance, ketentransacties, mergers & acquisitions en internationale handel. Ook ben ik onderdeel van de German en UK Desk. Daarin ben ik aanspreekpunt voor buitenlandse collega's met Nederlandse btw-vragen en vice versa. Ook coördineer ik vragen van klanten die meerdere landen beslaan, zogenaamde landenonderzoeken. Het werk bij PwC spreekt me aan omdat het zeer divers is. De ene dag ben ik bezig met de herstructurering van een grote olie- en gasonderneming, de volgende dag stem ik de btw-positie van de lokale paardensportvereniging met de Belastingdienst af. Bij PwC krijg je snel veel verantwoordelijkheden en ontwikkelingsmogelijkheden. Ook op het gebied van niet-cliënt gerelateerd werk kun je bij PwC alle kanten op. Zo heb ik samen met een Senior Recruiter een recruitment event neergezet voor studenten bij een klant van PwC en PwC zelf. Verder is het ook mogelijk om als Assistant werkstudenten te coachen in hun werk en hun begeleiding. Momenteel begeleid ik één werkstudent, wat ik erg leuk vind om te doen.

Consultant

In het dagelijks leven ben ik btw-adviseur bij PwC en adviseer ik multinationals op het gebied van btw-compliance, ketentransacties, mergers & acquisitions en internationale handel. Ook ben ik onderdeel van de German en UK Desk. Daarin ben ik aanspreekpunt voor buitenlandse collega's met Nederlandse btw-vragen en vice versa. Ook coördineer ik vragen van klanten die meerdere landen beslaan, zogenaamde landenonderzoeken. Het werk bij PwC spreekt me aan omdat het zeer divers is. De ene dag ben ik bezig met de herstructurering van een grote olie- en gasonderneming, de volgende dag stem ik de btw-positie van de lokale paardensportvereniging met de Belastingdienst af. Bij PwC krijg je snel veel verantwoordelijkheden en ontwikkelingsmogelijkheden. Ook op het gebied van niet-cliënt gerelateerd werk kun je bij PwC alle kanten op. Zo heb ik samen met een Senior Recruiter een recruitment event neergezet voor studenten bij een klant van PwC en PwC zelf. Verder is het ook mogelijk om als Assistant werkstudenten te coachen in hun werk en hun begeleiding. Momenteel begeleid ik één werkstudent, wat ik erg leuk vind om te doen. Tevens ben ik bezig met het opzetten van een Nordic Desk, met een focus op klanten uit Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden. We hebben inmiddels al negen mensen bij elkaar.

Senior Consultant

In het dagelijks leven ben ik btw-adviseur bij PwC en adviseer ik multinationals op het gebied van supply chain, mergers & acquisitions en internationale handel. Ook ben ik onderdeel van de Dutch/German Business Group en het UK-NL Tax Team (focusgroepen voor bedrijven met activiteiten in die landen en bedrijven uit die landen met Nederlandse activiteiten) en heb ik samen met collega's uit Amsterdam de Nordic Desk opgezet. Daarin ben ik aanspreekpunt voor buitenlandse collega's met Nederlandse btw-vragen en vice versa. Ook ben ik hiervoor regelmatig in het buitenland te vinden. Het werk bij PwC spreekt mij aan omdat het zeer divers is. De ene dag ben ik bezig met de herstructurering van een grote olie- en gasonderneming, de volgende dag stem ik de btw-positie voor een pro rata aftrekrecht berekening op basis van werkelijk gebruik af met de Belastingdienst. Bij PwC krijg je snel veel verantwoordelijkheden en ontwikkelingsmogelijkheden. Ook op het gebied van niet-cliënt gerelateerd werk kun je bij PwC alle kanten op. Zo ben ik inmiddels lid van de Ondernemingsraad en begeleid ik verschillende werkstudenten en Assistants in hun werk en hun begeleiding.

My rating