Wil ik een traineeship of toch niet?

Wil ik een traineeship of toch niet?
- On 28 April 2015
Rating
Wil ik een traineeship of toch niet? https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/wil-ik-een-traineeship-toch-niet 4.25
4.25

Tegenwoordig lijkt het wel of iedereen een traineeship wil. Zelfs studenten die niet weten wat zij willen, willen een traineeship. Bedrijven spelen hier handig op in; ineens biedt bijna ieder bedrijf van redelijke omvang een traineeship aan. Die sticker is ergens natuurlijk snel opgeplakt. Wanneer jij echter naar de inhoud kijkt zit er nogal wat verschil in het ene traineeship ten opzichte van het andere. Eigenlijk zou je moeten kijken naar de reden waarom je graag als trainee zou willen starten. Wat biedt een goed traineeship jou dan?

Een goed traineeship biedt verschillende zaken, maar in het beginsel vooral een steile leercurve. Eigenlijk is een goed traineeship zo ingericht dat het jou als trainee een maximale leerervaring biedt voor de tijd die er voor staat. Zo is er vaak een goed opleidingsbudget beschikbaar. Een ander punt betreft de coaching. Vaak is er naast een directe baas ook een management development coach en soms zelfs ook nog een mentor aanwezig tijdens jouw traineeship. Allemaal voor jou, om jou optimaal te begeleiden. Daarnaast heb je direct serieuze verantwoordelijkheden, maar draai je meestal slechts vier tot zes maanden mee op een bepaalde afdeling. Net wanneer je het in de vingers hebt ga je dus weer door naar een volgende opdracht. Dit is voor het bedrijf op dat moment niet optimaal, maar maakt wel dat je van de vele verschillende facetten binnen de organisatie een goed beeld krijgt. Dit gaat zich allemaal terugbetalen op een later moment. 

My rating