Young Professional Demand & IT Supply YSE

Young Professional Demand & IT Supply YSE
- On 02 October 2014
Rating
Young Professional Demand & IT Supply YSE https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/young-professional-demand-it-supply-yse 0
0

Afgestudeerd, en dan?

Op de middelbare school werd ik bij de keuze voor een vervolgstudie al met een belangrijke keuze geconfronteerd. Destijds wist ik het gewoon niet en de decaan bood ook geen soelaas, wat ga ik doen? Juist, International Business, lekker breed. Vervolgens vergaarde ik werkervaring en IT-affiniteit uit bijbanen en andere activiteiten. Na mijn studie International Business ben ik nog een MSc. Business Studies gaan doen aan de UvA. Uiteindelijk is de tijd aangebroken voor de eerste fulltime baan, wat ga ik nu doen? Carrièredagen hebben mij enorm geholpen bij mijn keuze. Dergelijke evenementen bieden de kans verschillende bedrijven in korte tijd te leren kennen. Je kunt er dan ook gemakkelijk ontdekken of er, in ieder geval van jouw kant, een klik is.

Duidelijkheid

Door mijn interesses, bijbanen en de kennismakingen op de carrièredagen kwam ik er achter dat ik op het snijvlak van IT en business wilde werken. Ik ontdekte al snel dat dit snijvlak per bedrijf flink kan verschillen. Via een carrierewebsite kwam ik in contact met YSE. Eerst voor een inhouselunch, tot ik de vacature voor het traineeship Allianz Powered by YSE ontdekte. Het snijvlak van IT en business wat in deze vacature werd geschetst klonk aantrekkelijk en mijn interesse was direct gewekt door de verantwoordelijkheid die je krijgt in combinatie met de aandacht voor persoonlijk ontwikkeling, solliciteren dus.

De selectiedag

Ja, de selectiedag. Twee typische tips die mij écht hebben geholpen, 1) voorbereiding is het halve werk dus win informatie in bij je vrienden over selectiedagen 2) wees jezelf zo kan je jezelf het sterkst neerzetten. De selectiedag voor het Allianz powered by YSE traineeship vond plaatst op het Allianz kantoor in Rotterdam. De dag bestond uit een creatieve presentatie over jezelf, een case en speeddaten met Allianz medewerkers. Al met al een intensieve dag, toch stapte ik met een positief gevoel naar buiten en dat gevoel bleek wederzijds te zijn.

Ik weet het

Op de middelbare school had ik dit niet kunnen bedenken maar ik ben nu YSE Young Professional Demand & IT Supply bij Allianz. Vier dagen per week op de Coolsingel in Rotterdam en iedere vrijdag naar YSE in Baarn, zoals een peoplemanager, inhoudelijke- en vaardigheidstrainingen en coaching/intervisie met mijn Young Professional groep aan toe. Precies het warme bad waar je als starter terecht in wilt komen.

Baarn, vrijdag 17.00 uur, de bel rinkelt, #vrijmibo…

- Joost

My rating