Young professional traineeship - begeleiding Rabobank

Young professional traineeship - begeleiding Rabobank
- On 20 November 2014
Rating
Young professional traineeship - begeleiding Rabobank https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/young-professional-traineeship-begeleiding-rabobank 3
3

“Na mijn studie Marketing Management aan de Universiteit van Tilburg wilde ik graag een traineeship volgen. Volgens mij is dat de beste start van je carrière: je leert verschillende afdelingen en functies binnen een bedrijf kennen en ontdekt zodoende waar je kracht en interesses liggen. De Rabobank stond op mijn lijstje met bedrijven waar ik aan de slag wilde. De coöperatieve structuur van de bank spreekt me aan. De Rabobank is er echt voor de klant, gaat niet voor maximale winst, maar voor continuïteit en een relatie op de lange termijn. Ik ben dan ook blij dat ik geselecteerd werd voor het Rabobank Young Professional Traineeship Lokale Banken.”

Goede begeleiding 

“Omdat ik ondernemend ben en commercieel wilde werken, is in goed overleg gekozen voor een opleiding tot adviseur Bedrijven. Het Young Professional Traineeship Lokale Banken is een professioneel en gedegen traject, met oog voor het individu. De begeleiding is goed: binnen de bank waar je de opleiding volgt heb je een eigen mentor en de regiocoördinator bespreekt regelmatig de voortgang en vervolgstappen met je. Maar het mooiste is toch de aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. De bank snapt dat dit belangrijk is om optimaal te functioneren, daarom investeert ze daar flink in.”

Energie

“Tijdens het traject heb ik ook kennisgemaakt met andere functies binnen het segment bedrijven, maar adviseur past het best bij me. In deze functie ben ik eerste aanspreekpunt voor bedrijven met maximaal tien medewerkers en een omzet tot een miljoen euro. Ook startende ondernemers krijg ik aan mijn bureau. Enthousiaste mensen met nieuwe ideeën, daar krijg ik zelf ook energie van. Ik adviseer onder meer over financieringen, verzekeringen en het betalingsverkeer. Extra interessant in deze functie is dat veel ondernemers met me sparren over hun bedrijf. Welke richting moeten ze op, wat zijn de ontwikkelingen, wat kunnen ze doen op het gebied van duurzaamheid? In dat proces maak ik dankbaar gebruik van de enorme kennis die binnen de Rabobank aanwezig is.”

My rating