Young professional traineeship LB Rabobank

Young professional traineeship LB Rabobank
- On 20 November 2014
Rating
Young professional traineeship LB Rabobank https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/young-professional-traineeship-lb-rabobank 3
3

“Voordat ik aan het Rabobank Young Professional Traineeship Lokale Banken begon, heb ik enkele jaren ervaring opgedaan als estate planner bij een groot belastingadvies kantoor. Ik merkte dat ik het directe contact met klanten en de bredere kijk op hun financiële situatie miste. Ik heb vervolgens gesolliciteerd om deel te nemen aan het traineeship voor lokale Rabobanken . Een programma waarin je in één jaar wordt opgeleid binnen het segment van je eigen keuze. Naast de vakinhoudelijke opleiding volg je ook een gedegen persoonlijk ontwikkelingsprogramma. Met name dat laatste heeft mij enorm veel handvatten gegeven om na het programma direct in te stromen als (junior) Accountmanager Private Banking. Een interessante en boeiende baan.”

Voortdurend in beweging 

“De diverse financiële gebieden waarop ik mijn klanten adviseer zijn voortdurend in beweging. Afgelopen jaar is er bijvoorbeeld juridisch erg veel gewijzigd op het gebied van hypotheken. Dit maakt mijn functie dynamisch en uitdagend. Vanuit Rabobank Nederland wordt je als adviseur nauwlettend op de hoogte gebracht van de laatste wijzigingen. Daarnaast ga je ook regelmatig met je collega adviseurs om de tafel zitten om nieuwe wetgeving en wijzigingen door te spreken. Alles om ervoor te zorgen dat je de klanten tijdens je gesprekken van een zorgvuldig en alomvattend advies kan voorzien.”

Persoonlijk contact 


“Als accountmanager Private Banking ben ik verantwoordelijk voor de klantbediening aan een groep vermogende klanten. Ik heb een eigen klantenportefeuille, waardoor ik een band opbouw met mijn klanten. Dat is belangrijk bij vermogende klanten. Ik bespreek de wensen en ambities, stel een financieel plan op en ga daarmee aan de slag. Het is tijdens ieder gesprek weer een uitdaging om erachter te komen welke wensen en verwachtingen overheersen bij de klant. Samen met mijn assistent en specialisten op het gebied van bijvoorbeeld verzekeringen en beleggingen bespreek ik de strategie en mogelijkheden. Daarnaast nodig ik klanten uit voor bijvoorbeeld een seminar, evenement of netwerkbijeenkomst. Zo leer je klanten ook op andere manieren kennen.”

My rating