Young Professional Traineeship Lokale Banken Rabobank

Young Professional Traineeship Lokale Banken Rabobank
- On 20 November 2014
Rating
Young Professional Traineeship Lokale Banken Rabobank https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/young-professional-traineeship-lokale-banken-rabobank 2
2

“Ik wilde graag bij een financiële instelling werken. Daarom heb ik na de opleiding International Business Administration aan de Erasmus Universiteit ook de master Finance & Investments gedaan. Na mijn studie wees een werving & selectiebureau mij op het Rabobank Young Professional Traineeship Lokale Banken. Daarop heb ik direct gesolliciteerd. Ik kende de Rabobank uit mijn studietijd. Ik was voorzitter van een studentenvereniging, de lokale Rabobank was onze hoofdsponsor. Samen hebben we verschillende activiteiten op poten gezet. De manier van omgaan met elkaar, het sociale contact, het goede gevoel dat ik daarbij had, was er ook bij de sollicitatie. De cultuur van de Rabobank past bij me.”

Eigen keuzes

“In eerste instantie koos ik voor een controlfunctie binnen Bedrijfsmanagement. Maar omdat de afdeling Bijzonder Beheer (de afdeling die probleemfinancieringen behandelt, red.) behoefte had aan extra mensen, begon mijn traject daar. Ik heb er vrij lang gezeten, het beviel namelijk goed. In de tussentijd heb ik ook control-onderzoeken gedaan, maar merkte dat ik me verder in financieringen wilde verdiepen. Vandaar dat ik geswitcht ben naar kredietbeoordeling. Eenmaal daar wist ik heel snel dat dit de ideale functie voor mij was. Dat is het voordeel van dit traineeship: als je twijfelt aan een functie, heb je de ruimte om eigen keuzes te maken. Om zelf initiatief te nemen en elders je licht op te steken.”

Goede combinatie

Als kredietbeoordelaar doe ik analytisch werk. Ik geef een oordeel over een financieringsaanvraag, breng de risico’s in kaart. Daarbij spar ik met mijn collega-kredietbeoordelaars. Ik overleg ook met de accountmanager die de aanvraag gedaan heeft, eventuele problemen proberen we samen op te lossen. De functie is dus een combinatie van heel geconcentreerd individueel werken en samenwerken. Iedere dag leer ik bij. Dat heb ik nodig om gemotiveerd te blijven. Extra prettig is dat het een baan is bij een fijne werkgever met korte lijnen, een open cultuur en professionele collega’s.”

My rating