Young professionals over hun ervaringen Koning & Hartman

Young professionals over hun ervaringen
- On 03 February 2015
Rating
Young professionals over hun ervaringen Koning & Hartman https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/young-professionals-over-hun-ervaringen-koning-hartman 0
0

Deze Young professionals vertellen over hun opdrachten en ervaringen.

Tim de Wolf

September 2014 ben ik bij Koning en Hartman gestart als Young Professional na het afronden van mijn Bsc. Bedrijfseconomie en Msc. Technology en Operations Management in Groningen. Na een brede, algemene, bachelor heb ik gekozen voor een technische master. Het YP traject sluit hier naadloos op aan. Het is voor mij een uitgelezen kans om mij technisch te kunnen verdiepen, maar tegelijkertijd ook mijn commerciële vaardigheden in te kunnen blijven zetten. Koning & Hartman is immers een technologiebedrijf, die onder andere technische oplossingen biedt aan klanten.

Mijn eerste opdracht is op de afdeling Voice Data Services, een business unit van Koning & Hartman, waar ik als resource coördinator verantwoordelijk ben voor het inplannen van field engineers. Dit eerste project is goed gekozen, want als ex-student vond ik het prettig om te wennen aan het werkende leven middels een opdracht die je “onder de mensen brengt” van Koning & Hartman. Je leert in razendsnel tempo de mensen op de afdeling, de engineers en vele andere betrokkenen kennen door intensief contact. Dit wordt versterkt door een prettige werksfeer op de afdeling VDS.

Ik hoop mij verder in het YP traject te kunnen richten op consultancy, waarbij ik het snijvlak wil opzoeken tussen commercie en techniek. Een adviserende rol bijvoorbeeld, waar je bij klanten in staat bent snel in te schatten hoe een technische oplossing van Koning & Hartman voor de klant optimaal geïmplementeerd kan worden.

Pourya Dadres

Na het afronden van mijn Master Business Strategy en International Management aan de Universiteit van Amsterdam, ben ik onlangs mijn carrière begonnen als Young Professional bij Koning & Hartman.

Het uitgebreide ontwikkelingstraject met goede opleidings en coaching mogelijkheden sprak me heel erg aan. Zo volg ik momenteel de opleidingen lean six sigma, prince II foundation, een persoonlijke effectiviteitstraining en is niemand minder dan de CEO mijn persoonlijke coach! Bij welk ander bedrijf krijg je dat nou voor elkaar?

Mijn eerste opdracht doe ik intern op het hoofdkantoor van Koning & Hartman in Amsterdam. Ik mag mij hiervoor bezig houden met het recruitment proces in brede zin. Direct al veel verantwoordelijkheid en meer dan genoeg uitdaging, aangezien wij een groeiend bedrijf zijn. Daarnaast een perfecte mogelijkheid om het bedrijf en de collega’s te leren kennen. Voor mijn tweede en derde opdracht word ik waarschijnlijk ingezet op consulting basis bij een van de gerenommeerde partners van Koning & Hartman. Zo krijg ik de mogelijkheid om mijzelf breed te ontwikkelen, aan mijn netwerk te werken en bepalen wat nu het beste bij mij past.

My rating