Ervaring in het Digital Traineeship – YSE

0
Leestijd: 3 minuten

Ongeveer 2 á 3 keer per maand word ik gebeld door enthousiaste kandidaten die bij YSE willen solliciteren. Ze zijn benieuwd naar mijn ervaring in het Digital Traineeship en willen me graag een paar vragen stellen…

Omdat pro-activiteit een kwaliteit is die bij volgens mijn ervaring in het Digital Traineeship YSE erg gewaardeerd wordt èn ik het leuk vind om mijn ervaring te delen is mijn antwoord meestal: “Natuurlijk wil ik dat!”. Echter valt het me inmiddels op dat er vaak dezelfde vragen gesteld worden. En omdat effectiviteit en timemanagement minstens zo belangrijk zijn voor een goede projectmanager heb ik besloten deze vragen in een blog te beantwoorden. Dus als je van plan bent te solliciteren bij YSE, lees dan vooral verder!

Waar zit jij nu op opdracht en wat vind je ervan?

Momenteel help ik de Gemeente Den Haag bij het registreren, analyseren en weergeven van klantsignalen, zodat er geleerd kan worden van de ervaringen die klanten hebben met de dienstverlening.

Wanneer een klant bijvoorbeeld een paspoort op komt halen en pas na 30 minuten aan de beurt is heeft die klant waarschijnlijk een mening over de wachttijd. Het is mijn taak om te bedenken hoe dit soort klantsignalen opgevangen kunnen worden en hoe de relevante informatie onder de aandacht komt van de juiste managers. Het plan is om dit te doen middels een dashboard.

Wat ik leuk vind aan mijn ervaring in het Digital Traineeship is dat ik binnen de organisatie op zoek ga naar de juiste stakeholders om hen uit te vragen over hun behoeftes, wensen en de mogelijkheden binnen de bestaande infrastructuur. Vervolgens breng ik de verschillende systemen in kaart en maak ik een plan via welk systeem de data verzameld kan worden. Het is een leerzame opdracht waarin ik de digitale component en de menselijke kant samenbreng.

Hoe belangrijk is het dat ik ervaring heb met digitale projecten?

Bij YSE is het belangrijk dat je kan uitleggen waaròm je voor een specifiek traineeship kiest. Ik zou niet aanraden om tijdens je sollicitatie te zeggen dat zowel Digital als Projects je leuk lijkt. Kies er één en leg uit waarom juist dat traineeship zo goed bij je past. Weet je bijvoorbeeld waarom de ene Cryptocurrency het beter doet dan de andere of zie je toepassingen voor AI die nog niet in de krant worden besproken? Vertel hier dan enthousiast over tijdens je sollicitatie!

Verder is er geen vereiste wat betreft werkervaring of codeer skills, maar dit laatste is wel een pré.

Wat vind je van de training die je krijgt bij YSE?

Mijn ervaring in het Digital Traineeship was om de keuze om bij YSE te gaan werken voor een groot deel gebaseerd op het gevoel dat ik me hier verder kan ontwikkelen, op zowel professioneel als persoonlijk vlak. In mijn ervaring in het Digital Traineeship is YSE een plek voor young professionals die ambitieus zijn, graag een kijkje buiten hun comfort zone nemen en zich vooral verder willen ontwikkelen.

Dit zie je ook tijdens de trainingen, zo heb ik laatst de training “Richt je eigen kracht” gehad. In deze driedaagse training blik je eerst terug op je verleden, vervolgens kijk je naar je huidige situatie en op dag drie heb je het over je toekomst. Door heel bewust te kijken naar je leven en de keuzes die je tot nu toe hebt gemaakt ben je ook beter in staat naar je toekomst te kijken. De praktische opdrachten die je van de trainers meekrijgt hielpen mij om mijzelf de goede vragen te stellen. Doordat je persoonlijke dingen deelt met je trainingsgroep merk je ook dat je elkaar echt beter leert kennen en dat zorgt voor een geweldige sfeer!

Naast de reguliere trainingen die YSE voor je plant heb je ook vrije trainingsuren. Deze uren mag je vrij besteden aan trainingen die je zelf selecteert. Zo heb ik laatst een training tot Scrum Master gevolgd wat echt een waardevolle toevoeging aan mijn CV is.

Hoe zou je de sfeer bij YSE omschrijven?

Ik denk dat ik voor elke trainee spreek als ik zeg dat we allemaal uitkijken naar de vrijdag, niet alleen omdat het weekend dan voor de deur staat maar ook omdat de meeste YSE-ers dan in Baarn werken. Tijdens zo’n vrijdag in Baarn praat je tijdens de lunch of bij de koffieautomaat even bij met je collega’s en help je elkaar verder als je ergens mee vastloopt bij je opdracht. Er hangt een ontspannen en persoonlijke sfeer en er zijn tal van borrels en andere events waarmee je het weekend extra goed kunt inluiden!

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over mijn ervaring in het Digital Traineeship, bel me gerust!

Wil je meer weten over het bedrijf zelf? Lees dan het artikel over het bedrijf YSE. 

Deel dit bericht

Comments are closed.