Ervaring Traineeship Calco

0

Vincent van Bers is Functional Service Owner bij Calco. Lees hier over zijn ervaring in een interview.

Hoe heb je de selectie en opleiding bij Calco ervaren?
De selectie en opleiding heb ik als leerzaam, maar zeker ook als gezellig ervaren. Het in een korte tijd intensief samenwerken aan opdrachten creëert een band met collega’s die je pas net kent. Zo leerden we elkaar snel goed kennen op zowel zakelijk als sociaal vlak. De collegiale sfeer op kantoor en de toegankelijkheid van de docenten stimuleerde mij om vragen te stellen en om hulp te vragen. Op deze manier kun je het beste uit jezelf halen.

En wat doe je nu bij je opdrachtgever?
Als Functional Service Owner bij een groot Nederlands postbedrijf ben ik verantwoordelijk voor het functioneren van hét nieuwe softwarepakket voor de sortering van pakketten landelijk. Hierbij hoort een groot implementatie- en integratietraject op alle depots in Nederland. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het beheer, maar ook voor procesontwikkeling, de controle van een nieuwe functie, en of deze naar behoren werkt. Servicegerichtheid staat voorop. Ik ben een aanspreekpunt voor alle gebruikers en aangezien problemen direct effect hebben op de pakketbezorging van de volgende ochtend is snel kunnen schakelen een vereiste. De organisatie maakt een geweldige groei door. Hier hoort een proactieve houding bij en een flinke dosis energie om de groei bij te kunnen houden. Er wordt verwacht dat je snel de ins en outs leert van het bedrijf en de logistiek, want binnen een aantal maanden ben jij degene die landelijk depotmanagers begeleidt bij het gebruik van het nieuwe softwaresysteem.

Hoe ben je hierop voorbereid?
De MasterClass heeft mij met zijn diverse onderwerpen voorbereid op de technische kant van de IT, en ook het werken binnen een grote organisatie makkelijk gemaakt. Tijdens mijn opleiding heeft Calco zeer scherp in de gaten gehad waar mijn talenten liggen en waar ik mijn motivatie vandaan haal. Ik ben er trots op dat ik in een kort traject veel heb kunnen leren om zo een vliegende start te maken bij mijn opdrachtgever. In een paar maanden tijd heb ik veel geleerd over sortering en distributie. Zo ben ik in staat mensen op allerlei lagen binnen de organisatie te assisteren en adviseren.

Ben je tevreden over de Calco MasterClass?
Ik zal de MasterClass bij Calco iedereen aanbevelen, omdat Calco je in staat stelt om je na je afgeronde studie te ontwikkelen in een breed scala aan IT-onderwerpen. De combinatie van een academische achtergrond en de opgedane IT-vaardigheden zorgt ervoor dat je breed inzetbaar bent en ook na de MasterClass snel door kunt groeien in diverse richtingen binnen de automatisering.

De opdrachtgever over Vincent:
“In de korte tijd dat Vincent bij ons is, heeft hij erg veel weten te leren over de organisatie en de processen binnen het bedrijf, waardoor hij goed de gebruikers kan ondersteunen die dagelijks met vragen en problemen komen.”

Jasper de Jong (fieldmanager bij Calco) over Vincent:
“Vincent is een enthousiaste doorpakker met goede sociale vaardigheden en een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Deze eigenschappen maken dat hij in zijn huidige opdracht als Functional Service Owner een snelle groei doormaakt.”

Deel dit bericht

Comments are closed.